Best of VidCon 2012 (deel 1)

VidCon 2012 is al weer bijna een week geleden, dus wordt het tijd om terug te blikken op ’s werelds grootste online video conferentie. Makers van online content en hun kijkers komen hier jaarlijks naartoe om elkaar te ontmoeten. Deze derde editie van VidCon in het Anaheim Convention Center trok tussen de 7000 en 8000 bezoekers.

De beste terugblik op VidCon 2012 komt van SourceFed, die blij waren eindelijk te kunnen vaststellen dat online videomakers niet langer worden buitengesloten door de buitenwereld. Zij waren ook verantwoordelijk voor de backstage-interviews met bekende YouTubers, die kun je hier terugkijken.

*

Hoewel veel YouTubers hun camera thuis hebben gelaten, zijn er altijd mensen die nooit uit hun rol raken. Zo werd Olga Kay zogenaamd ontvoerd van het podium en meegenomen, waarna ze haar moosh-army (zoals ze haar fans noemt) riep om haar te redden. Intussen kwamen er ook nog wat bekende gezichten voorbij. Lekker chaotisch, oftewel, een typisch Olga Kay-filmpje.

*

Zelfs Hank Green, de bedenker van VidCon, tweette het al: geen VidCon zonder Yeshmin. Het viezige, Joodse personage van Greg Benson was natuurlijk weer van de partij om YouTubers ongepaste vragen te stellen en ongemakkelijke situaties te creëren.

Tags:, , , , , ,

een reactie op “Best of VidCon 2012 (deel 1)”

  1. Henk van de tilaard 15 juli 2012 bij 03:04 #

    Mooie inkijk in de wereld van de video! Maar ik miste wel het eerste zinnetje… Had bijvoorbeeld kunnen zijn: Is er niks op tv of zit je partner weer naar een zinloze pot voetbal te kijken. Gelukkig is er altijd nog YouTube en online videoconferentie.. Maar hier ligt natuurlijk een legitieme reden aan ten grondslag..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: