Sonia’s Travels – Reisjes om bij weg te dromen

Is er niks op tv, of zit je privé-chauffeur Wegmisbruikers te kijken? Gelukkig is er altijd nog YouTube. Wij laten je zien dat hier heel wat meer te ontdekken valt dan je denkt.

Deze week: SoniasTravels

Nu voor sommigen van jullie de zomervakantie al weer is aangebroken, beginnen de reiskriebels te komen. Er is geen betere manier om een vakantiegevoel te kweken dan het kijken naar Sonia’s Travels.

Sonia is een echte reisfanaat, en heeft een groot deel van haar leven doorgebracht in allerlei delen van de wereld om te proberen zo veel mogelijk talen te leren. Dat bracht haar op het idee van Fluenz, een bedrijf dat software maakt waarmee je verschillende talen kunt leren spreken. Zelf spreekt Sonia inmiddels vijf talen, waaronder Frans en Italiaans.

Tijdens de vele reizen die ze heeft gemaakt, kwam ze erachter dat ze het geweldig vindt om te ontdekken wat een land of cultuur bijzonder maakt. Daarom begon ze ongeveer een jaar geleden een YouTubekanaal om kijkers mee te nemen op haar avonturen. In haar filmpjes laat ze zien welke bijzondere kenmerken ze al heeft ontdekt bij verschillende plaatsen. Zo kwam ze erachter dat Berlijn heel goed te beleven is op de fiets, en dat de gondoliers in Venetië wel modellen lijken.

De filmpjes van Sonia in het buitenland zijn vooral om bij weg te dromen, en niet zo zeer informatief. Op maandagen plaatst ze echter video’s waar je wat aan hebt. Bijvoorbeeld over de beste manier om je koffer in te pakken, hoe je een hoge telefoonrekening voorkomt en hoe je bepaalde buitenlandse woorden uitspreekt. Ze heeft zelfs een keer MysteryGuitarMan opgetrommeld voor een lesje Portugees, en WheezyWaiter rondgeleid in Barcelona. We weten niet hoe het zit met jou, maar wij krijgen hier een heerlijk vakantiegevoel van!

*

*

Tags:, , , ,

een reactie op “Sonia’s Travels – Reisjes om bij weg te dromen”

  1. Henk van de tilaard 15 juli 2012 bij 02:59 #

    IK WIL OP VAKANTIE!! In venetie in de gondel zitter, maar dan niet een knappe Italiaan maar met het hummeltje. !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: