Redneck Island – Survivor voor Rednecks

Mensen op een ‘onbewoond’ eiland droppen is hip. Denk aan Survivor, Expeditie Robinson, De Schat van Oranje, etc. Country Music Television (de MTV voor zuidelijke staten in de VS) doet graag mee en heeft een stel rednecks op een eiland gepleurd.

Boooooring was onze eerste reactie, maar dit is eigenlijk best goed uitgewerkt. De sfeer wordt gezet met de openingstune ‘Longnecks and Rednecks’, die ook door TNA worstelaar James Storm (een van onze favorieten) wordt gebruikt bij zijn entree in de ring.  En om in de pro-wrestling sfeer te blijven is zesvoudig WWF champion “Stone Cold” Steve Austin de host van het programma.

De eilandbewoners worden in deze show niet uitgehongerd en hebben zelfs blokhutten om in te slapen. Wel kunnen ze in opdrachten extra luxe verdienen, bijvoorbeeld in de vorm van een Dixie en een douche. Het bier vloeit rijkelijk en met regelmatig komt Steve Austin de voorraad aanvullen. Met al die gezelligheid zou je bijna vergeten dat het een afvalrace is.

De groep, die in z’n geheel samenleeft, is opgedeeld in twee teams. Iedere week strijden ze tegen elkaar voor luxe en immuniteit. Er moet dus ook iedere week iemand naar huis. De eilandraad, tribal council of hoe ze het hier ook noemen is ook helemaal in redneck stijl. Één voor één krijgt iedereen een blik bier, die drink je dan stiekem leeg natuurlijk, waarna je er een naam op schrijft en het blik in de koelbox deponeert.

De show is dus echt redneck tot in de details, en onderscheid zich daarmee toch aardig van andere Survivor rip-offs. En die rednecks zelf doen het ook wel leuk zo op tv. Wij kunnen hier gerust naar kijken, tot het volgende seizoen van Survivor weer van start gaat.

Tags:, , , , ,

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: