De beste singer-songwriter van Nederland

Normaal gesproken mijden wij shows waarbij het woord ‘beste’ in de titel voor komt. Voor dit programma maken we graag een soort van uitzondering. Want hoewel het idee niet echt speciaal is, is er veel goeds over deze talentenjacht te zeggen.

Het beste aan deze talentenjacht is het niveau van de talenten. Stuk voor stuk prima zangers/zangeressen. Tien per aflevering. Allemaal met een zelfgeschreven liedje. En allemaal met een piano of gitaar om op te pingelen. Gewoon zoals je dat verwacht van een singer-songwriter. En dat die zotte Belgische dame dan in juni een liedje genaamd ‘Winter time’ gaat zingen zien we maar even door de vingers. Aan het einde van de aflevering blijven er overigens maar twee kandidaten over. Maar dat zijn wel de twee waar wij ons geld op hadden gezet. Prima jurybeslissing dus.

De vier juryleden zitten bescheiden op een chesterfield op elkaar gepropt zitten, en de kandidaten zitten daar omheen. Deze gaan na hun optreden nog een half uur bij de kenners in hun nek zitten hijgen. Dan denk je dus wel twee keer na voor je gemene opmerkingen maakt over foute kleding of kapsels. De andere kandidaten krijgen individueel nog wel even de kans om met modder te gooien. En typisch genoeg zijn het de minst goede kandidaten die het meeste te zeiken hebben.

Nu wel alle pluspunten gehad hebben, hebben we ook nog even een dik minpunt:

De samenstelling van de jury met Giel Beelen, Gerard Ekdom, Eric Corton en Miss Montreal. Gelukkig geen Patricia Paay of Dan Karaty maar wel weer enorm overdreven 3FM zo met 3 radio-dj’s en een muzikante die een groot deel van haar succes aan Giel en DWDD te danken heeft. Misschien hadden ze het dus beter ‘op zoek naar de nieuwe huisband van 3FM’ kunnen noemen. (Want ze zochten een afgezaagde titel toch?)

Maar goed, nou kunnen Giel en co weer een paar weken lang met Miss Montreal en tzt de winnaar van talentenjacht 26308 bij Matthijs van Nieuwkerk aanschuiven en dan is het VARA-cirkeltje weer helemaal rond.

Terugkijken: De beste singer-songwriter van Nederland S01E01

Tags:, , , , , ,

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: