Wheezywaiter – Een heel andere wereld

Is er niks op tv, of zit je huisgenoot Masterchef te kijken? Gelukkig is er altijd nog YouTube. Wij laten je zien dat hier heel wat meer te ontdekken valt dan je denkt.

Deze week: Wheezywaiter

Een zingend kleed, klonen met een eigen persoonlijkheid, een walvis in de huiskamer en wekelijkse explosies. Er zijn maar weinig mensen met zo veel fantasie als Craig Benzine, aka Wheezywaiter.

Wheezywaiter, zijn naam zegt het al, was ooit ober in een restaurant. Na een paar jaar was hij het beu, en besloot hij dat hij iets moest doen met zijn kennis op het gebied van film en montage. De astmatische ober begon filmpjes van zichzelf te maken waarin hij praatte over het nieuws en zijn eigen leven. Dat was het begin van Wheezywaiter zoals we hem nu kennen.

Inmiddels is Craig geen ober meer, maar een zeer succesvolle en geliefde fulltime YouTuber. Een tijd lang maakte hij zelfs elke dag een filmpje, nu nog zo’n drie per week. Zijn video’s lijken op het eerste gezicht op vlogs, maar Craig heeft het bijna nooit over één onderwerp. Hij springt van de hak op de tak, maakt compleet willekeurige associaties en trekt verrassende conclusies. Veel van zijn filmpjes veranderen na een paar seconden al in een heel avontuur. Zo maakte hij laatst een serie filmpjes waarin een aantal klonen de inslag van een meteoriet op aarde moesten voorkomen.

Klonen? Ja, klonen. Eén van de tientallen inside jokes tussen Wheezywaiter en zijn kijkers, geintjes waar de YouTuber bekend om staat. Nieuwe kijkers begrijpen er vaak niet veel van, daarom voor jullie alvast wat basisinformatie. De trotse baarddrager maakt klonen van zichzelf die hij klusjes laat doen. Als ze klaar zijn, springen ze in een kuil met krokodillen. Een aantal klonen hebben een eigen persoonlijkheid, zoals quiet clone, sexy clone en revenge clone, die vaak een rol in zijn filmpjes spelen.

Het is allemaal een beetje kinderlijk, maar juist dat zorgt ervoor dat je altijd eerst op zijn filmpjes klikt als je een tijdje niet op YouTube bent geweest. Wheezywaiter is een van de weinige YouTubers die een eigen wereld weten te scheppen, waar je je al snel helemaal thuis voelt. Neem dus eens een kijkje op zijn kanaal. De inside jokes snap je vanzelf wel.

*

*

Tags:, , , , , ,

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: