SXEPHIL – Je dagelijkse dosis onzin

Is er niks op tv, of zit je moeder Hotter Than My Daughter te kijken? Gelukkig is er altijd nog YouTube. Wij laten je zien dat hier heel wat meer te ontdekken valt dan je denkt.

Deze week: sxephil

Ben je weer eens te lui geweest om het journaal te kijken? Dan is er nog hoop, want op YouTube ben je na een paar muisklikken al weer bijgepraat, oftewel ‘Phil’d in’, zoals Philip DeFranco het noemt.

In de Philip DeFranco Show houdt hij je dagelijks op de hoogte van het, in zijn ogen, belangrijkste nieuws van de dag. Natuurlijk wel allemaal Amerikaans, maar daarom niet minder interessant. De YouTuber steekt zijn mening niet onder stoelen of banken, wat in de comments regelmatig leidt tot discussie. Zo noemt hij Amerikanen dik en dom, vindt hij het nieuwe Applegebouw wel erg prestigieus, en vraagt hij zich openlijk af of YouTube nog wel de ‘community’ is die het vroeger was.

De filmpjes van DeFranco zijn vermakelijk, maar zetten je ook aan het denken. Je hoeft het niet met hem eens te zijn, maar hij stimuleert wel het debat over belangrijke onderwerpen, zoals de economische crisis en de presidentsverkiezingen.

Er is natuurlijk ook genoeg ruimte voor fun schtuff, zoals game reviews, filmtrailers en zelfs het sexy time news, meestal niet veel meer dan een paar foto’s van een mooie, schaars geklede dame. Onze favoriet is ook de douchebag of the day, waarbij DeFranco een lullige actie beschrijft van iemand die in het nieuws is geweest.

Door de jaren heen heeft de vlogger zich een stijl aangemeten die fans al niet meer opvalt, maar die voor nieuwkomers best even wennen is. Hij presenteert zijn show vanuit een kamer met blauwe muren en een felrode bank, die daar gigantisch bij vloekt. Daarbij heeft hij de gewoonte om zijn filmpjes zin voor zin op te nemen, waardoor er na elke regel een knip zit. Gelukkig went dat wel. En de Angry Birds-kussens op de bank maken veel goed.

Mocht je nu helemaal fan zijn geworden van Sxephil, dan is ook de vloggity een aanrader. Hierin kun je hem onder andere volgen bij zijn uitdaging om 14 kilo af te vallen, toepasselijk genaamd Project Lose An Olsen Twin. Ook het programma 20 Minutes Or Less is leuk om eens te kijken. Hierbij gaan twee presentatoren (die ook meewerken aan de Philip DeFranco Show) wat dieper in op het nieuws. Dan ben je weer helemaal op te hoogte.

*

Tags:, , , , ,

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: