ParryGripp – De soundtrack bij internethypes

Is er niks op tv, of zit je ouders Echt Scheiden te kijken? Gelukkig is er altijd nog YouTube. Wij laten je zien dat hier heel wat meer te ontdekken valt dan je denkt.

Deze week: ParryGripp

Ondanks het vele talent, de humor, de actualiteiten en de goede muziek op YouTube, zijn het toch vaak de geinige filmpjes van dieren die de hele wereld over gaan. Gelukkig weten de echte creatieve geesten ook hier weer iets leuks mee te doen. De absolute koning onder hen, is singer-songwriter Parry Gripp.

Filmpjes van dieren die aan het smullen zijn, een schildpad op een platenspeler en een gapende hamster zijn op zich natuurlijk al vertederend. ‘Maar wat zou er gebeuren als ik daar een leuk muziekje bij maak?’ moet Gripp hebben gedacht. Sindsdien heeft hij veel bekende filmpjes voorzien van een soundtrack. Zijn liedjes zijn simpel, maar heel erg grappig en zo catchy dat je ze steeds opnieuw wilt luisteren.

Al snel gebruikte Gripp minder memes en meer eigen onderwerpen, die vaak totaal willekeurig zijn. Een paar voorbeelden van liedjes: Lazy Harp Seal Has No Job, Easter Bunny In Space, Space Unicorn en Dog With A Box On His Head. Hoewel de meeste van zijn filmpjes over dieren gaan, heeft hij ook een paar hele leuke liedjes over andere onderwerpen, zoals kapotte iPhones. Ook schreef hij een ode aan het meisje in de gamewinkel, en heeft zelfs een heel nummer over Rupert Grint. Heel grappig is ook Young Girl Talking About Herself, want die zijn er nog al wat op YouTube, echt hilarisch.

De aanstekelijk vrolijke liedjes van Gripp beginnen al bekender te worden buiten YouTube. Dit werd pas geleden nog eens versterkt door de pilot van ‘Derek’, de nieuwste serie van de Britse komiek Ricky Gervais. Hierin vertelt het personage Derek dat Hamster On A Piano zijn favoriete YouTubefilmpje is. Dat bracht Gripp weer een hoop kijkers. Ken je hem dus nog niet, check ‘m dan hieronder!

*

*

Tags:, , , , ,

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: