Blendtec – Alles kan kapot (in de blender)

Is er niks op tv, of zit de visite KRO Spoorloos te kijken? Gelukkig is er altijd nog YouTube. Wij laten je zien dat hier heel wat meer te ontdekken valt dan je denkt.

Deze week: Blendtec

‘Will it blend? That is the question.’ Twee zinnetjes die bij veel mensen een belletje doen rinkelen. Het betekent dat er voorwerpen gemixt gaan worden. En wie had ooit gedacht dat dat zo bevredigend is om naar te kijken?

Zoals bij de meeste goede ideeën, is het concept simpel. Presentator Tom Dickson, tevens de bedenker van het merk Blendtec, stelt zijn beroemde vraag. Vervolgens start een introfilmpje met tenenkrommende showmuziek, en Dickson voor een Tell Sell-achtig decor met zijn ‘Total Blender’. De toon is gezet, nu komt het leuke gedeelte. We zien hoe een rubikskubus, een afstandsbediening, superlijm, poppen en nog een heleboel andere dingen verpulverd worden in de blender totdat de rook ervan af komt. Het blijft boeien.

De filmpjes zijn natuurlijk een slimme marketingtruc van Blendtec. Wie zou er nou niet klikken op een filmpje waarin lichtstaafjes in de mixer worden gestopt? Dat moet je toch gezien hebben. Hetzelfde geldt voor aanstekers, pennen, paintball ballen, golfballetjes en make-up. Dickson heeft het alleen nog niet aangedurfd één van zijn blenders te blenden. Ook de veel verzochte koevoet is nog niet aan de beurt geweest, hoewel hij hier wel een filmpje over heeft gemaakt.

Dat het kanaal eigenlijk alleen bedoeld is voor commerciële doeleinden, is de laatste tijd goed te merken. Vaak worden er geen willekeurige voorwerpen meer in de mixer gegooid, maar een bepaalde laptop of tandenborstel van een bekend merk. Ook zijn er aan zo’n beetje alle producten van Apple afleveringen gewijd. Dat is voor de haters dan weer leuk.

Toch blijft het, zoals we al zeiden, een genot om voorwerpen stukje bij beetje te zien afbreken en vervolgens stof te zien worden. Probeer het alleen maar niet thuis.

*

*

Tags:, , , , ,

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: