Shane DawsonTV – een waar succesverhaal

Is er niks op tv, of zit je tante uit Marokko Hello Goodbye te kijken? Gelukkig is er altijd nog YouTube. Wij laten je zien dat hier heel wat meer te ontdekken valt dan je denkt.

Deze week: ShaneDawsonTV

Vroeger was hij dik, vriendloos en ongelukkig. Toen ontdekte hij YouTube, wat zijn leven voorgoed veranderde. Shane Dawson is met bijna 3 miljoen abonnees nu een van de meest gewaardeerde persoonlijkheden op de videosite.

Nadat Shane zo’n zeventig kilo afviel, is hij gaan werken bij een bedrijf dat mensen helpt met lijnen. Op een dag zette hij een filmpje online dat hij op het werk had gemaakt, waarna hij en een aantal collega’s werden ontslagen. Destijds leek het een ramp, maar uiteindelijk bleek dat het begin van zijn carrière op YouTube.

Wie de filmpjes van Shane voor het eerst ziet, moet er even aan wennen. Hij is schaamteloos, verkleedt zich als vrouw en maakt vulgaire grappen. Zijn gevoel voor humor is een stuk controversiëler dan die van een gemiddelde Amerikaan. Dat maakt het wel des te spannend om naar te kijken.

Net als de meeste YouTubers die al enkele jaren actief zijn, heeft ook Shane een hele ontwikkeling doorgemaakt. Personages zijn gekomen en gegaan, al zijn de belangrijkste (ghettomeisje Shanaynay, zijn grove alcoholistische moeder en de gestoorde tante Hilda, die nooit een blad voor de mond neemt) altijd gebleven. Een ander verschil met vroeger, is dat hij steeds vaker een heel team heeft om hem te helpen filmen, compleet met regisseur, visagie, enzovoort.

Tegen zijn privéleven heeft de YouTuber vaarwel gezegd, want bijna alle ups en downs die hij meemaakt in zijn leven deelt hij met de kijkers. We hebben hem zien huilen toen zijn oma stierf, en met Vaderdag toen hij moest denken aan zijn weggelopen vader. Maar ook gelukkige momenten deelde hij met de wereld, zoals toen hij een miljoen abonnees had, of toen zijn eerste eigengemaakte liedje in de top 20 van iTunes kwam.

Al het bovenstaande heeft ervoor gezorgd dat Shane ook buiten YouTube begint op te vallen. Hij heeft altijd gezegd dat het zijn grootste droom is om ooit een eigen tv show te hebben. Zoals het er nu uitziet, gaat die er in de nabije toekomst ook komen. Laten we hopen dat het goed uitpakt, dan is zijn succesverhaal pas echt compleet.

*

*

Tags:, , , , ,

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: