Lauren & Tim zijn de BOB – Dronken levensverhalen

Maandag 9 april was de avond van Tim Haars. In maar liefst drie verschillende Veronica programma’s heeft hij een hoofdrol. Tijd dus voor een interviewtje in DWDD vanavond? Nieuw op zijn CV: Lauren en Tim zijn de BOB.

Taxichauffeur is niet het meest dankbare beroep, laat staan op een uitgaansavond in de Randstad. Je moet er maar zin in hebben dus. Lauren Verster en Tim Haars hebben ze zo gek gekregen. De afgelopen maanden reden de presentatoren stad en land af met het beschonken uitgaanspubliek. Gisteravond kregen we de eerste aflevering te zien.

We hadden echt een lachen, gieren, lullen show verwacht. Zeker zo direct na De Fukkers ben je daar wel voor in de stemming. Maar niets is minder waar. Wat we wel krijgen is het ene na het andere deprimerende verhaal.

We openen met een blonde doos die zich laat naaien door een overspelige mocro, althans dat is wat ze vermoedt. Dan een mooi meisje dat slachtoffer is geworden van zinloos geweld. Het levensverhaal van tatoeëerder/zanger Dikke Dennis (da’s ook geen feelgood story). Een gast die maar niet aan de vrouw weet te komen. En een stadsreiniger die zegt door de dames afgewezen te worden vanwege zijn beroep.

Los van elkaar zijn de meeste verhalen genoeg stof om een down-gevoel van te krijgen. Soms worden er persoonlijke verhalen aangeboord, maar niet afgemaakt, waardoor we met wat vragen blijven zitten. Komt dat meisje bijvoorbeeld nog ooit van haar pijn af, of is dat voor altijd? En waar haalt ze de kracht vandaan om zo vrolijk te blijven? Als je er zo een paar achter elkaar zet, met een verdrietig achtergrondmuziekje, zit je na afloop al helemaal met een knoop in je maag.

De enige ‘normale’ klanten (je begrijpt wat we bedoelen), zijn een stel jonge ‘rappers’ + aanhang en twee keer een jarige-job + aanhang. Gaaaaaaaaaaaaaap. Afgezien van de autorijles die Tim aan de net 18-jarige strontbezopen klant geeft gebeurt er niets waar je om kan lachen. Ja het feit dat Dikke Dennis pal voor de camera gaat zitten snatsen, en hoe ongemakkelijk Lauren zich daar bij lijkt te voelen. Maar wij zijn wel wat van ‘m gewend hoor inmiddels.

Wat dan wél weer hilarisch is, is dat een of andere klootviool bij Veronica kennelijk nog nooit van Dikke Dennis gehoord had. Deze stagiaire (?) noemt de Eindhovense band waar hij als levende mascotte fungeert niet Peter Pan Speedrock, maar Peter Pans Peterock. Zo van; Ik heb de afgelopen vijftien jaar onder een steen geleefd, Google werkte niet en de leidinggevende tegenlezer was ook nog eens ziek. Dit wordt dan natuurlijk ook nog ongelezen door iedere ‘betrouwbare’ webpagina overgenomen. Zou diezelfde klootviool ook de spelfout in de titel van onderstaande promo gemaakt hebben?

Kortom, het idee was cool. De presentatoren zijn cool (maar pas op voor die overkill Tim!). De camera-shots van buitenaf zijn cool. Maar door al die depressieve verhalen en bijbehorend muziekje houden we hier toch een kutgevoel aan over. We zien liever wat klanten die wél een goede dag hadden, zodat wij onze dag ook vrolijk af kunnen sluiten.

HIERRR kun je de eerste aflevering van Lauren en Tim zijn de BOB terugkijken (dank u Veronica!)

Tags:, , , ,

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: