De Fukkers – Doet niet onder voor het origineel

Waarom schrijven jullie niets over de Fukkers? Nou, dat hebben we al lang gedaan, een paar maanden terug, toen het format in de USA in premiere ging onder de naam Impractical Jokers.

Maar vooruit, deze show heeft best een eigen review verdiend. Want ondanks dat we behoorlijk sceptisch waren vooraf is dit een van de beste kopieën die we in een lange tijd gezien hebben. Zoals al gezegd, het format Impractical Jokers komt uit Amerika. Vier echte vrienden laten elkaar vernederende opdrachten uitvoeren en wie weigert verliest.

Dat doen ze hier dus ook, maar dan met vier figuren die een beetje willekeurig bij elkaar gezet lijken te zijn; Tim Haars (New Kids Gerrie, 6pack), Tess Milne (TMF/MTV-vj), Sjaak van Es (Jos van Oss, en Waylon look-a-like) en Jay Jay Boske (wie?! Een rugby-pro?! Wtf?!) De naam ‘De Fukkers’ is gewoon ronduit kut gekozen. Veel van de situaties waarin de grappenmakers gezet worden zijn vrijwel identiek aan die van de Amerikaanse editie. Maar toch is het resultaat hihahahahahilarisch.

Gelukkig zijn er ook wat originele grappen bedacht. De fukkers moeten bijvoorbeeld proberen zoveel mogelijk friet te eten uit het bakje van een random FEBO-klant, en ze krijgen de opdracht om gênante gesprekken te voeren met een van een omstander geleende gsm. Tess weet met haar vrouwelijke charmes de lat van tijd tot tijd bijzonder hoog te leggen en de verliezer in de eerste aflevering krijgt echt een geniale straf (terwijl de straf uit de tweede aflevering weer keihard gejat is).

Tim Haars, die de laatste tijd overigens verdomd goed boert op de Nederlandse tv, steelt de show wel een beetje. Althans, met z’n bekende hoofd trekt hij de aandacht van menig jeugdig kijker. Ook heeft hij goed naar de Amerikaanse afleveringen gekeken, gezien het feit dat hij met enige regelmaat op exact dezelfde manier als z’n collega’s naar de camera kijkt. Gelukkig doen de andere fukkers het net zo leuk en moeten we bij alle vier de lolbroeken regelmatig hardop roflcopteren.

Stiekem hopen we dat we de Engelstalige afleveringen hier ook nog op tv krijgen, maar deze Nederlandse versie is minstens net zo hilarisch. Bravo!

HIERRRR kun je De Fukkers gratis terugkijken (dank u Veronica!)

Tags:, , , ,

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: