Charlieissocoollike – De leukste Engelse vlogger

Is er niks op tv, of zit je vrienden Friends te kijken? Gelukkig is er altijd nog YouTube. Wij laten je zien dat hier heel wat meer te ontdekken valt dan je denkt.

Deze week: Charlieissocoollike

Als je moet leren voor toetsen doe je vaak alles om het zo lang mogelijk uit te stellen. Voor Charlie McDonnell uit het Britse Bath pakte dat goed uit. Uit verveling schoot hij een geinig filmpje en zette dit op YouTube. Een maand later stond hij op de frontpage van de videosite.

De inmiddels 21-jarige Charlie heeft nu bijna anderhalf miljoen abonnees, en dit aantal groeit nog met zo’n duizend per dag. Hij staat vooral bekend om zijn vlogs (video blogs), een veelgebruikt format waarbij de YouTuber zichzelf filmt terwijl hij praat over een bepaald onderwerp. Voor sommigen is dit een manier om hun leven te delen met de kijker door het veel over persoonlijke gebeurtenissen te hebben.

De filmpjes van Charlie draaien vooral om de droge humor, maar doordat die juist zo typerend is voor hem, heeft het ook wel weer wat persoonlijks. De onderwerpen zijn altijd luchtig, geinig of onzinnig, en laten je al gauw doorklikken van het ene filmpje naar het andere. Het is vooral grappig om te zien wat hij zichzelf allemaal aandoet. Hij elektrocuteert zichzelf, leest Twilight en verft zichzelf paars. Al heb je een hekel aan hem, dan nog zou je dit willen zien.

De vlogger houdt het nooit bij slechts wat gebrabbel voor de camera. Zo ging hij laatst de uitdaging aan om binnen twee uur de meest bekende trekpleisters in Londen te bezichtigen. Een andere leuke uitdaging was spreken met een Amerikaans accent, wat voor de keurige Britse Charlie nogal moeilijk bleek. Ook was het erg grappig om te zien wat hij allemaal van zichzelf tegenkwam op Tumblr.

Die stem die je trouwens op het einde van de filmpjes hoort, is van acteur, komiek en journalist Stephen Fry, die ook een fan schijnt te zijn. Zo zie je maar waar uitstelgedrag wel niet goed voor is. Trouwens, de filmpjes van Charlieissocoollike zijn op zich ook prima materiaal voor uitstellers. Have fun!

*

*

Tags:, , , , , , ,

een reactie op “Charlieissocoollike – De leukste Engelse vlogger”

  1. Marijbewijs 9 april 2012 bij 17:27 #

    Nailed it, Charlie is het ultieme tijdsverdrijf tijdens uitstelmomenten. Volg z’n video’s al vijf jaar, wat een held.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: