RTL maakt Expeditie Robinson kapot

Het was al treurig gesteld met het niveau van Expeditie Robinson, maar schijnbaar moet de show nu helemaal kapot. Niet die Vlaamse tuthola wordt er uit geknikkerd, maar onze eigen Eddy Zoëy. In ruil voor Dennis Weening?!

Expeditie Robinson is al lang over haar top heen. Ooit was het mooi, spannend en origineel. Inmiddels is er een slap aftreksel met ongemotiveerde BN’ers overgebleven. Iedereen die ook de Amerikaanse Survivor volgt zal het hier mee eens zijn. Maar goed, Eddy Zoëy wist dat holle geraamte toch nog mooi overeind te houden.

Maar wat lezen we nu net? Eddy Zoëy wordt er uit geflikkerd en daar zetten ze Dennis focking Weening voor in de plaats. [Vul hier zelf iets in over hoe Ernst-Paul Hasselbach zich in zijn graf omdraait.] En nee, daar zijn wij overduidelijk niet blij mee.

De presentator van Expeditie Robinson moet een serieuze kerel zijn. Iemand die de eilandraad spannend weet te maken, iemand die lekker kan stoken in de onderlinge relaties, iemand die serieus en betrouwbaar overkomt, iemand die tegenwicht kan bieden tegen de Belgische mevrouwtjes die ze er altijd naast zetten. En hoe zeer we ook van Dennis Weening als BN’er houden, hij voldoet niet aan die eisen.

Sterker nog, Dennis Weening heeft zelf ooit opgegeven toen hij meedeed aan het spelletje. In de Survivor-wereld ben je dan gewoon een quitter, loser, mietje, etc. Seizoenen lang wordt er naar je gerefereerd als zijnde een pussy. Zelfs presentator Jeff Probst kotst je openlijk uit. Er zijn duizenden mensen die aan zoiets mee willen doen, en jij stapt om een onduidelijke reden uit het spel? Dan ben je gewoon een klootzak.

Hier niet. Hier geeft de ene na de andere BN’er (of BV’er) op bij het zien van een grot, of zodra er een twist in de game komt waar ze niet op gerekend hadden. En als beloning mag je dan twee jaar later de show presenteren. Sorry, maar dan maak je de show dus nog ongeloofwaardiger dan deze al was, en hoef je niet meer op ons als kijker te rekenen. Echt niet.

Tags:, , , ,

een reactie op “RTL maakt Expeditie Robinson kapot”

  1. Mariska van de Pijnacker 23 maart 2012 bij 15:50 #

    Het programma is überhaupt geen blog waard. Toch een reactie, maar meer toegespitst op de gekozen lijn van de schrijver. Inderdaad E.R. is een slap aftreksel geworden door de BN’ers. Maar het is geen kwestie van een gebrek aan motivatie, het daadwerkelijke probleem zit hem in de beeldvorming. Die BN’ers moeten daarna nog met hun kop op tv, waardoor alle spontaniteit, positief en negatief, verdwijnt. Maar dat geldt niet alleen voor E.R., maar ook voor het oude Peking Express en Wie is de Mol.. En het probleem ligt niet bij RTL, want Wie is de Mol komt (nog) op de publieke en is, weliswaar in mindere mate, vervlakt ivm de eerste seizoenen, met onbekende kandidaten… Over die vervlakking van de TV zouden jullie je meer moeten richten.. Met de eerste seizoenen Peking, WidM en E.R. in ogenschouw genomen, zou een gedegen analyse niet misstaan. Een ander kritiekpuntje; vermijd woorden als ‘geflikkerd’, want het toont armoede in je taal en creativiteit. Ik snap dat jullie met een knopoog schrijven, maar deze blog toont dat op de verkeerde manier. De stijl van Schrijfveer had hier, en in de voorgestelde analyse, niet misstaan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: