Doomsday Bunkers – Doemscenario’s zijn trending

Doemscenario’s zijn trending op TV. Eerder bespraken we Doomsday Preppers, vandaag kijken we naar Doomsday Bunkers. Over hoe je geld verdient aan ‘bange’ mensen.

In Doomsday Bunkers volgen we een bedrijf dat stalen bunkers bouwt en verkoopt. Daarnaast ontwikkelen ze allerlei gadgets ‘omdat daar behoefte aan is’. Zo’n bedrijfje is ongetwijfeld een gat in de markt gezien de angst die er kennelijk onder Amerikaanse burgers heerst, maar echt speciale tv levert het niet op.

De show lijkt een beetje op alle andere Discovery shows die zich in een werkplaats afspelen. Metaalbewerkers met te veel projecten en te weinig mankracht. De baas gaat op bezoek bij belangrijke klanten, of belangrijke klanten komen kijken in de werkplaats. Alles wordt er aan gedaan om de bange mensen zo veel mogelijk onzin aan te smeren. Alles gaat over geld.

De informatieve kant van de show valt meteen niet meer serieus te nemen. Natuurlijk vertelt de baas van het bedrijfje keer op keer hoe veel doemscenario’s er wel niet zijn en hoe belangrijk het is om voorbereid te zijn. Hij wil immers geld aan je verdienen. Moeten ze helemaal zelf weten daar, maar moet dat nou op deze manier op televisie?

Sommige bunkers, of delen daarvan, zijn wel aardig. De rest van de bunkers en ‘features’ gaan een beetje te ver. Om te voorkomen dat er bad-guys in de bunker komen worden er dingen verzonnen zoals de vlammenwerper-trapleuning en stellages met metalen pinnen die vanaf het plafond naar beneden zwaaien. Oh en over de doemscenario’s waar de klanten bang voor zijn; in de eerste aflevering verwijst een familie keer op keer naar een ‘zombie apacolypse’. Vooral leuk als Doomsday Preppers je nog niet bizar genoeg was.

Tags:, , , , ,

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: