Ray William Johnson – De koning van YouTube

Is er niks op tv, of zit je vriendje Blik op de Weg te kijken? Gelukkig is er altijd nog YouTube. Wij laten je zien dat hier heel wat meer te ontdekken valt dan je denkt.

Deze week: Ray William Johnson

Hij heeft het Guinness World Record van het grootste aantal abonnees op YouTube ooit. Als je het hebt over beroemdheden op de videosite, kan Ray William Johnson (RWJ) niet ongenoemd blijven. Met zo’n 270 filmpjes op zijn naam en meer dan 5 miljoen abonnees is hij een van de meest invloedrijke personen op het internet.

Het concept van RWJs programma Equals Three (=3), lijkt een beetje op dat van Tosh.0, hoewel RWJ het al langer doet en Daniël Tosh het idee dus waarschijnlijk van hem heeft. Het komt erop neer dat ze allebei hun show baseren op grappige filmpjes die op het internet circuleren, al doet RWJ het veel leuker.

RWJ begon ooit in z’n eentje met het maken van filmpjes van matige kwaliteit. Toch trok de formule veel kijkers en werd hij vrij snel een bekendheid op de videosite. Voor wie hem al langer kent, was het leuk om te zien wat voor een ontwikkeling de show in jaren heeft doorgemaakt. Inmiddels werkt hij met een heel team aan schrijvers, producers enzovoort. De kwaliteit van de filmpjes is sterk omhoog gegaan, en zelfs de humor is sindsdien beter geworden. RWJ moet het nu niet meer alleen hebben van de hilariteit van de filmpjes die hij bespreekt, zelf doet hij er ook korte sketches en animaties doorheen.

De invloed van Equals Three is behoorlijk groot. Vaak krijgt RWJ filmpjes toegezonden waar al veel over te doen is, maar regelmatig gaat het ook andersom: als hij een filmpje laat zien in zijn programma dat nog niet zo bekend is, zullen de views daarvan binnen de kortste keren exploderen. Zo heeft RWJ dat trololo-mannetje, ItsKingsleyBitch en zelfs onze favoriet JPMetz populair gemaakt. Een leuk feitje: er is tegenwoordig zelfs een Spaanse versie van Equals Three, die ook behoorlijk goed bekeken wordt.

Ray William Johnson is een van de weinige YouTubers die ook echt populair is bij mensen die de site verder niet zo goed kennen. Daarom is het een echte aanrader, zeker voor degenen die gewoon graag leuke filmpjes kijken. Dit is de leukste manier om ze te ontdekken.

*

 

Tags:, , , ,

een reactie op “Ray William Johnson – De koning van YouTube”

  1. Henk van de Tillaard 23 maart 2012 bij 13:21 #

    Wederom een geweldige tip deze man. Dit toont echt de toegevoegde waarde van YouTube, iets wat je met de andere media niet kunt doen. Gezien zijn reclame is hij al redelijk populair. Kijk uit naar de volgende YouTube-blog!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: