TotallySketch – Interactieve avonturen

Is er niks op tv, of zit je oppas-kind De BZT show te kijken? Gelukkig is er altijd nog YouTube. Wij laten je zien dat hier heel wat meer te ontdekken valt dan je denkt.

Deze week: TotallySketch

Ben je een liefhebber van korte verhalen? Dan moet je het kanaal van TotallySketch eens bekijken. De bedenker hiervan, Michael Gallagher, zet zichzelf wat minder in de picture, maar regisseert wel hele originele filmpjes met veel andere YouTubers.

Vooral de Interactive Adventures zijn leuk om te kijken. Die avonturen beginnen met een filmpje waar een onverwachte wending in zit. Vervolgens mag jij kiezen wat het hoofdpersonage voor keuzes maakt, en hoe het verhaal dus verloopt. Neem bijvoorbeeld The Parked Car, waarin een vrouw erachter komt dat haar vriend vreemd gaat. Wat laat je haar vervolgens doen? Negeert ze het, of schiet ze haar vriend dood?

Afgelopen Valentijnsdag kwam Gallagher ook met een briljant Interactive Adventure. Dat gaat over een jongen die zijn vriendin per se de perfecte Valentijnsdag wil geven. Als hij echter plannen gaat maken, komt hij erachter dat het die dag al de 14e is. Dan wordt zijn vriendin wakker en kan de improvisatie beginnen. Liegen of de waarheid vertellen? Jij bepaalt het.
Echt de moeite waard om eens te proberen.

Andere filmpjes van TotallySketch zijn natuurlijk ook erg grappig. Zo konden wij hard lachen om de filmpjes You Need A Boyfriend en You Need A Girlfriend, waarna je spontaan single wilt zijn/blij bent dat je single bent . Al kan zo’n vriend of vriendin ook wel eens goed van pas komen…

Gallagher onderscheidt zich van andere YouTubers, onder andere door het gebruik van special effects, zoals te zien aan het einde van The Fishsitter. Gallagher heeft dan ook serieuze ambities als regisseur. Binnenkort komt zijn eerste film, Smiley, in de bioscoop. In deze horrorfilm zijn een hoop bekende gezichten te zien.

Dus, wees er snel bij en bekijk zijn kanaal. Dan kun jij straks zeggen dat je Michael Gallagher al lang kende voordat hij een bekende regisseur werd.

*

*

Tags:, , , ,

een reactie op “TotallySketch – Interactieve avonturen”

  1. Henk van de Tillaard 23 maart 2012 bij 13:24 #

    Vet. Heel Vet. En dit toont nog meer de toegevoegde waarde van YouTube als de YT-blog van 16 maart. Hij maakt gebruik van dezelfde technologische mogelijkheden als de blog over de quizen, toch? Wat ik nu wel interessant zou vinden om een keer te lezen, is hoe deze filmpjes te maken. Tips en Trics ofzo.. Weet niet of dat mogelijk is?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: