The Voice Kids – Aflevering 7

Wederom nemen we afscheid van dertien getalenteerde kinderen. Deze week is het mes gezet in de selectie van Team Angela. Van de vijftien zangers en zangeressen die aan deze aflevering begonnen zijn er uiteindelijk nog twee over. Wie? Lees verder..

Net zoals vorige week bij Team Nick en Simon nemen de vijftien kandidaten het in vijf battles tegen elkaar op. Drie per battle. Wij vonden het niveau vorige week iets hoger, maar ook dit maal zijn de keuzes moeilijk. De kandidaten zijn echt aan elkaar gewaagd en wederom verdwijnen er een heleboel leuke kinderen.

In de eerste battle zingen Mannus, Amy en Aïsha “Hush, Hush”. Amy komt hier als winnaar uit de bus, maar deze hele battle was een beetje voor spek en bonen. Niet alleen omdat het niveau een klein beetje tegen viel, maar omdat Amy de sing-off aan het einde van de aflevering niet overleeft. De tweede battle was al een stuk spannender. Elaine, Maxime en Brett nemen het tegen elkaar op met liedje “Broken Strings”. En hoewel Brett vooraf nog gokte dat het liedje over kapotte stringetjes ging wist hij in deze battle de jury te overtuigen van zijn kwaliteiten. Maxime en Elaine waren in deze battle ook allebei heel erg goed, maar Brett gaat door naar de sing-off.

Vanaf de derde battle wordt het menens. Brittany, Rosan en Fabiënne doen een glee-versie van het Lady Gaga liedje “Pokerface”. De dames zijn aan elkaar gewaagd maar de uithaal van Fabiënne verzekert haar van een plaatsje in de sing-off. Volkomen terecht wat ons betreft, onze favoriet van de avond. De vierde battle tussen Lieke, Annelotte en Jessie vonden we een klein beetje tegenvallen. Ze zingen het liedje “Thinking of You” van Katy Perry, maar niemand weet ons echt te overtuigen. Onze favoriet was dan ook het grappige roodharige zusje van Annelotte. Die met die crush op Nick en Simon die niet door mocht bij de blind auditions. Uiteindelijk wint Lieke deze battle, waarschijnlijk voornamelijk vanwege haar geweldige auditie een paar afleveringen terug.

De laatste, vijfde, battle van de avond gaat tussen Lennart, Vinchenzo en Lowieke. Lennart valt hier wat ons betreft vrij snel af. De zang komt er niet geweldig uit en de bewegingen op het podium mogen wel wat ‘losser’. Dit kwam een beetje geforceerd over. Best verrassend, want zijn auditie was super. Al vrij snel is het duidelijk dat het hier tussen Vinchenzo en Lowieke gaat. Wat ons betreft had Lowieke echt dik gewonnen maar Angela kiest voor Vinchenzo. Die gunnen we het natuurlijk ook en in de sing-off bewijst hij zichzelf.

In de sing-off staan dus Amy, Brett, Fabiënne, Lieke en Vinchenzo. Amy schiet halverwege het nummer even een keer flink uit de toon, maar de andere kandidaten zingen vrijwel foutloos. Fabiënne, die tijdens de battle al overdonderde met een geweldige uithaal steelt hier de show. Wat een prachtige unieke volwassen stem heeft die meid. Voor de rest kon het ons niet veel schelen wie de andere winnaar werd. Niemand van hen kan van Fabiënne winnen. Angela kiest Lieke, maar het had net zo goed Vinchenzo of Brett kunnen zijn. Die drie zaten echt heel dicht bij elkaar.

Één dikke favoriet houden wij dus over aan deze avond; Fabïenne Bergmans. Hoe dan ook gaat dit een groot artiest worden. Zij is de persoon voor wie Team Marco bang moet zijn (want daar zit de echte concurrentie). Hopelijk was dit dus pas een warming up voor haar, dan gaat de finale nog heel erg spannend worden.

Overigens blijven we erbij dat het tempo te hoog ligt. Voor volgend jaar hebben we graag een auditieronde minder, zodat er een aflevering over is om per team van vijf naar twee te gaan. Misschien is er dan ook nog wat tijd over voor de coach om samen met de vijf winaars een liedje te zingen? Dat deed het in de Amerikaanse Voice wel lekker. Dus laat die kids gewoon even lekker genieten van hun overwinning in de battle. En laat het publiek met een happy end achter, met het gevoel dat er vijf mensen gewonnen hebben, in plaats van dat er dertien verloren hebben. Want volgend jaar komt er sowieso een nieuw seizoen van dit.

Tags:, , ,

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: