Full Metal Jousting – Middeleeuwse extreme sport

Ken je die shit waarbij ridders op een paard op elkaar af galopperen? In hun hand hebben ze dan zo’n lange stok waarmee ze de tegenstander van zijn paard willen stoten. Geloof het of niet, maar in die sport is nu een reality wedstrijd.

Nou denk je misschien dat het hier gaat om vrolijk riddertje spelen, maar dit is echt een extreme sport. De kandidaten worden in een harnas gehesen en op een paard gezet. In je rechterhand krijg je een lang lans en vervolgens begint het paard te rennen. Het doel is om de borstplaat van je tegenstander te raken, en te blijven zitten als je zelf geraakt wordt.

Als je raakt krijg je één punt, als je zo hard raakt dat je stok breekt krijg je vijf punten, en als je je tegenstander van zijn paard weet te stoten krijg je tien punten. Je krijgt strafpunten als je het hoofd raakt of als je je teugels niet loslaat. De winnaar is de ruiter met de meeste punten na acht ritjes.

Alles aan de show is vergelijkbaar met andere shows zoals bijvoorbeeld The Ultimate Fighter. Er zijn twee coaches met een ieder team van acht ‘jousters’ die allemaal bij elkaar in een villa wonen. Iedere week neemt een kandidaat van het ene team het op tegen een kandidaat van het andere team. Het winnende team mag kiezen welke jousters in de volgende wedstrijd tegenover elkaar komen te staan en de verliezende jouster komt op de reservebank te zitten.

De training bestaat uit paardrijden en stoten incasseren. Stoten van een stormram, klappen van een honkbalknuppel en stoten van houten lansen. De klap bij een full-impact wordt vergeleken met flink auto-ongeluk. Bij extreme sports horen natuurlijk extreme macho’s. Wat dat betreft heeft de show dus echt helemaal dezelfde sfeer als UFC.

Opmerkelijk mag het genoemd worden dat deze show niet op Spike maar op History Channel uitgezonden wordt. Oké, het is een historisch spelletje, maar meer ook niet. We krijgen echt helemaal geen historische feitjes of wat dan ook. Maar ondanks dat we deze show niet bij deze zender vinden passen, zijn we blij dat iemand het aan durft.

De wedstrijden zelf zijn natuurlijk het vetste, maar ook tijdens de trainingen vallen er rake klappen. Van tijd tot tijd moet er zelfs iemand naar het ziekenhuis. En dat allemaal voor een hoofdprijs van 100.000 dollar. We kunnen niet anders dan zeggen dat dit gewoon fokking hard is. Middeleeuwse extreme sport is retro. Hierna komen de extreme sports uit het Romeinse Rijk. Die race met paard en wagen in een arena en in de lunchpauze gevangenen en christenen voor de leeuwen gooien. Dat wordt gegarandeerd een hype. (Trailer en Sneak Peak)

Tags:, , , , ,

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: