The Voice Kids – Aflevering 6

Dit was best goede tv. Vorige week waren me nogal sceptisch, maar dit is echt een stuk beter dan we verwachtten. Het niveau ligt hoog, de jurybeslissingen worden niet eindeloos lang opgerekt en het belangrijkste; geen huilende kinderen.

Deze week is het arsenaal van Nick en Simon teruggebracht naar slechts twee kandidaten. Het gas zit er dus goed op. Niet twee maar drie zangers nemen het tegen elkaar op in iedere battle. De vijf winnaars moeten het liedje van hun audities nog een keer zingen en de twee beste, leukste, meest veelzijdige artiesten blijven over.

Maar…. eigenlijk vinden we nu dat het tempo toch net iets te hoog ligt. (Het is ook nooit goed inderdaad.) De kandidaten hebben niet echt de tijd om te genieten van hun overwinning in de battle. En het publiek krijgt die tijd ook niet. Want met de beslissingen die in de vijf battles gemaakt worden kunnen we het dan nog wel vinden. Maar de twee die uiteindelijk door gaan zijn zouden niet onze keuze geweest zijn.

Channah, ok, kunnen we begrijpen. Maar wij vonden dat Pim sowieso door moest gaan. En Bente gaan we ook missen. Dave daarentegen vonden we er vandaag niet echt uitspringen. Sterker nog, wij waren bij zijn battle al voor Ruben. Nu kun je het natuurlijk niet altijd eens zijn met alle keuzes die daar gemaakt worden, maar als je in een aflevering van vijftien naar twee gaat wordt die kans wel heel groot.

Nou ja, de kids zijn gelukkig al lang blij met een reisje naar Disneyland en gedragen zich een stuk volwassener dan de meeste volwassenen in soortgelijke shows. Geen tantrums, huilbuien en scheldkanonnades. Gewoon met opgeheven hoofd naar huis. Een groot deel gaan we vast nog terug zien, volgend jaar bij dezelfde show of over een paar jaar in dat wat dan de hype is.

Tags:, , , ,

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: