JPMetz – Make-up voor mongolen

Is er niks op tv, of zitten je buren bij jou De Rijdende Rechter te kijken? Gelukkig is er altijd nog YouTube. Wij laten je zien dat hier heel wat meer te ontdekken valt dan je denkt.

Deze week: JPMetz

Zijn al die make-up tutorials op YouTube niet echt iets voor jou? Dan heb je JPMetz nog niet gezien. Met een boze blik en de nodige tegenzin vertelt ze hoe je make-up aanbrengt. Daar leer je nog eens wat van.

Als je wilt weten waarin JPMetz zich onderscheidt van andere ‘beauty gurus’, hoeft je niet ver te zoeken. De agressieve namen van haar filmpjes, zoals Angriest Makeup Tutorial Ever, How To Straighten Your Damn Hair en You Need My Advice, Idiot, zetten de toon al snel. In het filmpje laat JPMetz vervolgens al klagend zien hoe ze zich opmaakt, terwijl ze daarbij vaak niet eens uitlegt wat ze precies doet. De kijkers noemt ze intussen onderdanen of idioten, die serieus ‘zo stom zijn dat ze een filmpje nodig hebben om te begrijpen hoe je make-up opdoet.’

Omdat make-up eigenlijk maar een kleine rol speelt in de filmpjes van JPMetz, wordt ze vooral bekeken omdat haar geklaag zo ontzettend vermakelijk is. Vanwege de populariteit van haar kanaal is ze na verloop van tijd partner van YouTube is geworden, en verdient nu geld met het maken van filmpjes. Dat kwam haar goed uit, want, in haar eigen woorden: ‘I like money and I like to complain’. Sindsdien brandt ze ook kinderboeken en films tot op de grond af.

Het leuke aan de filmpjes van JPMetz zijn voor een deel ook de kijkers. Zij spelen in de comments het spelletje van de ‘goeroe’ geweldig goed mee, en nemen hun rol als onderdanen erg serieus. Misschien heeft de YouTuber daarom ‘Kiss My Ass Comment Time’ ingevoerd, een korte compilatie aan het einde van elk filmpje met comments die haar het meest ophemelen. Een voorbeeld: ‘When my plastic surgeon asked me who I wanted to look like, I showed him a picture of you.’

Voor de mannen; we beloven dat dit de eerste en laatste keer zal zijn dat we een ‘beauty guru’ aanraden hoor. Toch zal je er geen spijt van krijgen, dit moet je gewoon even gezien hebben.

*

Tags:, , ,

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: