Jonlajoie – Zo slecht dat het goed is

Is er niks op tv, of zit je ex-vriendin All You Need is Love te kijken? Gelukkig is er altijd nog YouTube. Wij laten je zien dat hier heel wat meer te ontdekken valt dan je denkt.

Deze week: Jonlajoie

Catchy liedjes, geniale nepreclames en een niet zo coole rapper. De filmpjes van Jonlajoie zitten zo goed in elkaar, dat als je er eenmaal eentje hebt gezien, je nog wel even blijft doorklikken.

Jonlajoie begon zo’n vier jaar met het posten van komische filmpjes. Met zijn muziekvideo Show Me Your Genitals werd hij al snel een bekendheid op YouTube. In het afgezaagde, lelijk gemonteerde filmpje is hij een soort mislukte rapper die een ‘song for the ladies’ opvoert. Met zinnen als “I can’t have sex with your personality and I can’t put my penis in your college degree, so why are you sharing all this information with me?” krijgt hij de lachers op zijn hand, zeer terecht.

Na het succes van Show Me Your Genitals volgden er nog een paar filmpjes waarin hij dit personage speelt. I Kill People en Very Super Famous zijn bijna net zo grappig en laten zien hoe goed Jonlajoie is als tekstschrijver. Ook moesten wij heel hard lachen om het (serieus best wel aanstekelijke) liedje Fuck Everything. “Yo, all the rappers claim to not give a fuck. Well, step aside bitches, ‘cause I give the lowest amount of fuck humanly possible.” Dat zegt genoeg.

Nog eentje dan, de Chatroulette Song is ook erg goed. Chatroulette is eigenlijk bedoeld als een manier om te chatten en praten met mensen over de hele wereld. Iedereen die de site weleens bezocht heeft, weet echter dat er vooral mannen op te zien zijn die zich aftrekken voor de webcam. Jonlajoie was hierdoor blijkbaar ook teleurgesteld, en heeft er een heel zielig liedje over gemaakt.

Naast leuke liedjes schrijven, is Jonlajoie erg goed in het maken van nepreclames. Hij heeft Tell Sell-achtige commercials voor ademen (‘zonder adem hadden de Beatles nooit bestaan!’) en handen, maar ook voor verkrachtersbrillen en bijpassende pedofielenbaarden. Zeker de moeite waard, en probeer daarna maar eens van de repeat-knop af te blijven.

*

*

Tags:, , , , , , ,

een reactie op “Jonlajoie – Zo slecht dat het goed is”

  1. Henk van de Tillaard 25 februari 2012 bij 22:12 #

    Wederom een mooie eye-opener. Cooking, Cleaning and a vagina.. What else are they good for? He is so right. Love the guy

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: