Cougar Town – Maar dan zonder Cougars

De licht alcoholistische ‘cul-de-sac crew’ is weer terug voor een derde seizoen van Cougar Town. Dat de serie allang van het originele plot is afgedreven maakt eigenlijk niet heel veel uit. Zoals ze zelf in de titel al zeggen: “Yeah, it’s still called Cougar Town. We’re not happy about it either”.

Als je de show nog nooit gezien hebt is het moeilijk om meteen in te haken. Je snapt het grootste deel van de grappen niet en je mist de ‘band’ met de personages. We zullen je toch even vluchtig bij praten. In eerste instantie draaide de serie om Jules Cobb (Courtney Cox) die recentelijk gescheiden is en op zoek gaat naar wat hete jonge knullen. Hier wordt ze in bijgestaan/tegengewerkt door haar beste vriendin, de immer chagrijnige Ellie en haar minder snuggere blonde assistente Laurie.

Verder bestaat de groep nog uit een boel markante figuren. De -te- zachtaardige zoon van Jules, Travis. Ex-man Bobby die op de parkeerplaats in een boot woont. En Andy de man van Ellie die stiekem iets slimmer is dan hij zich voordoet en een mancrush heeft op Bobby. Samengevat draait de hele show eigenlijk gewoon om de dagelijkse avonturen die de groep voor hun kiezen krijgt.

Nu even verder waar we gebleven waren, seizoen drie. Ze houden nog steeds even veel van wijn. Stan is wat groter en gevaarlijker, en Laurie heeft een door de politie opgedragen enkelband. Travis is weer aan het studeren en woont inmiddels weer bij zijn school. In de stop hebben er dus wel degelijk wat veranderingen plaatsgevonden.

Na het slot van seizoen twee, dat een beetje tegenviel, waren we toch wel benieuwd hoe ze verder zouden gaan. Maar eigenlijk worden we van deze eerste aflevering nog niet heel veel wijzer. Het grootste deel van de tijd is erop gericht om je ‘bij te praten’. Al sluiten ze de aflevering wel goed af met een spreekwoordelijk bommetje, waarvan het maar afwachten is hoe het uit gaat pakken. We zijn benieuwd of ze het niveau van de eerste twee seizoenen weer op kunnen pikken. Al is één ding zeker; Abed will be pleased.

Tags:, , ,

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: