Chuck – We zullen je missen

We weten het nog goed, de eerste keer dat we je zagen. Je liep daar ongemakkelijk rond op een feestje.  We zagen het aàn je, het liefste trok je je terug op je kamer, met een leuke film of game. Desnoods ging je wel even naar je verzameling staren. Alles liever dan dit. Haast onschuldig, als een lammetje was jij daar.

Jij kon ook niet weten dat alles spoedig zou veranderen en je wereld op zijn kop zou komen te staan. Een mail, een flits en je leven kwam in een stroomversnelling terecht. Je was opeens veranderd van een intelligente nerd naar een alwetende nerd, al wist je dat nog niet.

Chuck je was de antiheld die we altijd hadden willen zijn. Van gewone nerd werd je opeens een supernerd die schijnbaar alle kennis die er op deze aarbol te verkrijgen was in pacht had, omdat je ‘de Intersect’ door middel van die flitsen in je hersens geprint had. De eerste menselijke supercomputer was geboren.

We hebben elke keer weer genoten als Sarah, de vrouw van je dromen met haar wapperende blonde haar en lange benen in slow motion binnen kwam gelopen. Als jij ondanks je stunteligheid toch de dag redde. En als brompot en superagent Casey toch een menselijke kant bleek te hebben.  We hebben gelachen om Jeff en Lester en hun onmogelijke absurde plannen. Om Morgan die langzaam is uitggegroeid van licht vervelend aanhangsel tot volwaardig memorabele sidekick.

Bijna was het vroegtijdig met je afgelopen en was je veel te vroeg aan je einde gekomen. Gelukkig waren daar je trouwe fans om je weer op de beente helpen. Je kwam weer terug op de buis. Langzaam groeide je uit tot de superspion die je eigenlijk nooit had willen zijn.  Zelfs Morgan wist haar draai te vinden en vond een weg waar die er niet leek te zijn. En vergeet ook Big Mike niet, General Beckman, je zus Ellie, haar vriend Captain Awesome en al die andere prachtige personages.

Helaas is het nu tijd om afscheid van je te nemen.  Het was er een om te herinneren. Zelden hebben we iemand zo goed richting de zomerzon zijn rijden.  De laatste twee uur die we met je meemaakte waren een achtbaan langs ‘memory lane’, alles wat we wilden zien;  spanning , sensatie, liefde en humor. Het kwam allemaal nog een keer bij elkaar. We heb genoten. Vijf seizoenen ,91 afleveringen 3913 minuten lang. We hadden onze ups en downs maar we zijn blij je gekend te hebben. Het ga je goed Chuck. We zullen je missen.

Tags:, , , ,

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: