KnowYourMeme – alles over internethypes

Is er niks op tv, of zit je zus Hart van Nederland te kijken? Gelukkig is er altijd nog YouTube. Wij laten je zien dat hier heel wat meer te ontdekken valt dan je denkt.

Deze week: KnowYourMeme

Zo zit je op YouTube en zie je in de comments van ieder filmpje ineens iedereen praten over hoe ze een pijl in hun knie hebben kregen. Wtf? Bij dit soort situaties raadpleeg je natuurlijk YouTube-show KnowYourMeme. Zij leggen je in een paar minuten uit dat het hier gaat om een populaire quote uit het spel Skyrim.

Een beetje nerd weet dat een ‘meme’ een ander woord is voor internethype. Dan zijn het weer foto’s en filmpjes van katten, een week later heeft iedereen het over een dubbele regenboog en nu zijn SOPA en PIPA weer het gesprek van de dag. Soms zijn de snelle ontwikkelingen op het internet wat lastig te volgen, maar Know Your Meme brengt orde in de chaos en legt je precies uit waar al die hypes toch vandaan komen.

Het populaire programma begon ooit als een onderdeel van het kanaal Rocketboom, die in hun filmpjes een originele, quasi-wetenschappelijke blik op actuele onderwerpen proberen te werpen. Ook al zijn ze voor zichzelf begonnen, de presentatoren van Know Your Meme noemen zichzelf nog steeds ‘internet scientists’, dragen lange witte jassen en maken de show vanuit een kantoor/laboratorium-achtige omgeving.

Memes worden steeds meer gebruikt in filmpjes van bekende YouTubers, zoals The Fine Bros, die kinderen en tieners erop laten reageren. Know Your Meme is dan ook een uitkomst voor de gewone internetgebruiker die af en toe gewoon wil weten wat er aan de hand is. We nemen het je niet kwalijk hoor, wij begrijpen nu ook eindelijk waarom onze held KassemG altijd t-shirts met wolven erop draagt 😉

*

*

Tags:, , , , ,

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: