Doomsday Preppers – Ben jij er klaar voor?

Wat zou je doen als de pleuris uitbreekt? Doomsday Preppers is een soort van MTV Cribs maar dan met schuilkelders en gasmaskers. We voorspelden dat dit geniaal ging worden, en dat is het dus ook.

Een nucleaire ramp, meteorenstorm of economische meltdown. De vijf gezinnen in deze show zijn er helemaal klaar voor. Allemaal geloven ze dat de aarde op een of andere manier naar de klote gaat en de voorbereidingen die ze daar voor treffen gaan tot in het bizarre. (Trailer)

De een heeft een bunker in laten graven waar menig dictator jalours op zou zijn. Een ander heeft z’n hele zwembad omgebouwd om zeewier en vissen te kweken. Twee families hebben hun huizen in het bos omgebouwd tot zelfvoorzienend fort en het laatste gezin bereid zich voor om met gasmaskers en beschermende pakken de wijde wereld in te trekken.

Allemaal houden de ‘preppers’ (voorbereiders) er hun eigen theorieën op na over hoe ze het beste kunnen overleven. Het merendeel traint regelmatig met vuurwapens ter voorbereiding op de plunderaars. De twee families die naast elkaar wonen in een bosrijke omgeving hebben hun terrein volledig zelfvoorzienend en verdedigbaar gemaakt. Met militaire discipline.

De buren hebben meerdere manieren om aan water te komen. Ze hebben een auto omgebouwd zodat deze op hout rijdt, en eventueel kan daar ook het huis mee van stroom voorzien worden. Verspreid over de grote tuin van de families zijn bunkers ingegraven om vanuit op vijanden te schieten. En mochten ze het huis moeten ontvluchten, dan zijn er nog meerdere ondergrondse bunkers verstopt op het land, met wederom een flinke voorraad om mee vooruit te kunnen.

De ‘preppers’ hebben voor duizenden dollars aan eten en drinken opgeslagen om maanden of jaren mee vooruit te kunnen. Het merendeel is echt belachelijk goed voorbereid op iets waarvan het nog maar de vraag is of het ook echt gaat gebeuren. En in plaats van dat iemand die mensen gaat vertellen dat ze misschien een klein beetje moeten chillen worden ze beoordeeld en aangemoedigd om nog meer voorbereidingen te treffen!

Deze show is, ondanks dat we hier een matige poging hebben gedaan, niet in woorden te beschrijven. Dit is wat je wil doen nadat je The Walking Dead hebt gezien. Dit is hoe je wilt dat de deelnemers aan The Colony zich gedragen. En volgende aflevering weer nieuwe preppers! Dit is gewoon een stoute jongensdroom. Wij daarentegen zijn veel te lui voor die voorbereidingen. We weten nu toch waar we moeten zijn.

Tags:, , , , ,

2 reacties op “Doomsday Preppers – Ben jij er klaar voor?”

  1. Talitha 16 februari 2012 bij 06:04 #

    Reblogged this on The PlanetWatcher.

  2. Bert 2 april 2012 bij 23:43 #

    Erg interresante serie, van de week een nieuwe aflevering gezien op youtube van Doomsday preppers. Er is tegenwoordig ook een Nederlandse preppersite, te weten: preppers.nl leuk om te zien hoe Hollanders zich voorbereiden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: