The Voice US – Legt de lat weer wat hoger

Het eerste seizoen van The Voice in Amerika was een megasucces. Met het tweede seizoen dat deze week van start is gegaan knallen ze daar nog eens keihard overheen. Niet gek als je direct na de SuperBowl in première gaat.

Van de 37,8 miljoen kijkers naar die eerste aflevering bleven er bij de tweede aflevering een dag later nog maar 17,7 miljoen over, maar dat is nog steeds veel meer dan vorig jaar. Terecht want in tegenstelling tot hier in Nederland, waar het tweede seizoen echt zwaar nep was, blijft het daar een hele sterke show.

De jury is onveranderd en bestaat nog steeds uit popster Christina Aguilera, countryzanger Blake Shelton, Maroon 5 zanger Adam Levine en Cee Lo Green van Gnarls Barkley. Een gevarieerd gezelschap dat inmiddels goed op elkaar ingespeeld is. Christina, Blake en Cee Lo zijn uit op revanche terwijl Adam zijn overwinning van vorig jaar als argument gebruikt om zijn team vol te krijgen. (Trailer)

Opvallend is dat ook in de VS kandidaten binnen komen die al flink wat ervaring in de showbizz hebben. Bijvoorbeeld Tony Lucca die met Christina Aguilera en Britney Spears in de Mickey Mouse Club zong, en Jermaine Paul die als achtergrondzanger van Alicia Keys heeft gezongen. Dit jaar gaat er voor het eerst ook een operazanger door naar de volgende ronde.

Met nog een aantal auditierondes te gaan hebben we in ieder geval al een heleboel goede talenten voorbij zien komen. Nu is het alleen nog wachten tot ze daar ook een kinderversie gaan doen. Daar is de VS natuurlijk het perfecte land voor. Met tranentrekkers als ‘de dochter van een crackjunk’, ‘het zoontje van een invalide militair’, ‘de blinde jongen met de banjo’ en ‘het dakloze meisje rood haar’. Want in de VS moet het natuurlijk wel allemaal dramatisch zijn.

Jamar Rogers
(voormalig dakloos, voormalig crystal meth junk, HIV-positief)

 *

Jesse Campbell
(samen met z’n dochtertje dakloos geweest)

 *

Chris Mann
(z’n moeder heeft ‘dezelfde kanker als waar Steve Jobs aan dood is gegaan’)

 *

Op DIT youtube kanaal zijn vrijwel alle audities tot dusver geupload.

Tags:, , , , ,

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: