Ink Master – Een wedstrijd in tatoeëren

Zingen, vechten, reisleider zijn, samenwonen in een huis of op een eiland. Je kan het zo gek niet verzinnen of er is een wedstrijd van op tv. Je hebt zelfs al een show waar alleen criminelen aan mee mogen doen. Maar het kan altijd erger; een wedstrijdje tatoeëren.

Klinkt bizar en dat is het eigenlijk ook. Het begon ooit allemaal met Inked, toen kregen we Miami Ink, LA Ink, London Ink en NY Ink. Dat kan nog een stapje verder. Althans dat vond Spike, de zender die u The Ultimate Fighter en de Half Pint Brawlers midgetfighters bracht. Dus mag een stel tatoeëerders zich nu bewijzen voor een professionele jury.

Die jury kennen we al wel. De eerste is Chris Núñez van Miami Ink. De tweede is Oliver Peck die we vooral kennen als de ex van Kat Von D uit LA Ink. En het derde jurylid is niemand minder dan Dave Navarro van Red Hot Chili Peppers. Alle drie behoorlijk thuis in de tattoo-scene maar dat neemt onze ongerustheid nog niet weg.

De kandidaten verschillen in niveau van prima tot echt enorm slecht, en allemaal moeten ze gewoon op echte mensen werken. Je ziet dus de ene na de andere klant weglopen met lelijke ontwerpen, ribbelige lijntjes en meer fouten die je er nooit meer af krijgt. Aan de andere kant weet nu wel iedereen bij welke beunhazen ze niet voor hun plakplaatje langs moeten.

De show heeft ook goede kanten, er zitten namelijk ook een paar hele goede kunstenaars bij. Iedere week hebben ze een ander thema. Eerst moeten ze een beetje oefenen op een dood varken of een musclecar en daarna moeten ze met een echte klant aan de slag. Uiteindelijk worden ze beoordeeld en moet er een naar huis. Precies zoals in die wedstrijden met mode-ontwerpers dus. Met de bijbehorende ego’s.

En dan nu het beste deel, je mag de eerste aflevering gratis en voor niks terugkijken op de website van Spike.

Tags:, , , , ,

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: