ImprovEverywhere – Beter dan een flashmob

Is er niks op tv, of zit je huisbaas De Grote Verbouwing te kijken? Gelukkig is er altijd nog YouTube. Wij laten je zien dat hier heel wat meer te ontdekken valt dan je denkt.

Deze week: ImprovEverywhere

Flashsmobs, onverwachte musicals en reisjes zonder broek. De filmpjes van ImprovEverywhere laten zien dat je heel wat oproer kan veroorzaken met een grote groep mensen.

Bij ImprovEverywhere gaat het er niet zo zeer om dat mensen voor de gek worden gehouden, maar meer om een glimlach op hun gezicht te toveren. Duizenden vrijwilligers uit alle delen van Amerika (en tegenwoordig ook tal van andere landen) organiseren flashmobs en allerlei andere grappige ‘missies’ om het dagelijks leven in de grote steden een beetje te verlevendigen.

De meeste filmpjes zijn losse improvisaties, zoals de Food Court Musical, waarbij een zogenaamde medewerker van een snackbar servetjes nodig heeft en de zoektocht hiernaar uitmondt in een heuse musical. Het grappigste is dat er mensen in het ‘complot’ zitten, waarvan je het echt niet verwacht. Zo doet de schoonmaker mee, en ook een zogenaamde beveiliger laat plotseling zijn gezang horen. Na de opvoering hervat iedereen zijn werk weer gewoon, alsof er niks gebeurd is.

Ook zijn enkele filmpjes zo succesvol, of gewoon zo leuk om te doen, dat ze ze bijvoorbeeld elk jaar een keer doen. Neem de No Pants Subway Ride. Tienduizenden mensen reizen een dagje met de metro in hun onderbroek, tot de grote verbazing van hun medepassagiers, die er meestal niks van durven te zeggen.

Een ander leuk voorbeeld is de Best Buy Uniform Prank. Tachtig mensen lopen de elektronicawinkel Best Buy in, gekleed in een beige broek en een donkerblauwe polo, net als het personeel. Chaos is het gevolg. Het personeel krijgt al snel door wat er aan de hand en belt de politie. Die kan echter niks doen, want hoe kun je iemand arresteren omdat hij een beige broek en een blauwe polo draagt?

Niet alle filmpjes van ImprovEverywhere zijn even geweldig, maar het idee erachter is altijd leuk. Het gaat erom dat mensen er vrolijk van worden, en dat werden wij zeker.

*

*

Tags:, , , ,

een reactie op “ImprovEverywhere – Beter dan een flashmob”

  1. Henk van de Tillaard 16 februari 2012 bij 17:40 #

    Geniaal.. Vooral die van het station dat iedereen stilstaat.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: