Wie is de Mol? 2012 Aflevering 5

Deze aflevering bracht weinig nieuws voor een ieder die de fora een beetje in de gaten houdt. De locatie was al bekend, de afvaller was al bekend. Alleen de opdrachten waren nieuw. En er zit weer een klein beetje geld in de pot, dat is ook nieuw.

Aflevering 1 terugkijken – Opdrachten en hints aflevering 1

Aflevering 2 terugkijken – Opdrachten en hints aflevering 2

Aflevering 3 terugkijken – Opdrachten en hints aflevering 3

Aflevering 4 terugkijken – Opdrachten en hints aflevering 4

Dit bericht bevat spoilers.
Aflevering 5 nog niet gezien?
-> Hier kun je WIDM? Terugkijken op Uitzending Gemist.

De aflevering heet “Van achteren naar voren”. Ze zijn niet bepaald consequent met de hoofdletters in de titels, wellicht de moeite om eens op te puzzelen.

De mollen zijn naar Spanje, zoals we eerder vandaag al schreven. Onderweg in het vliegtuig moesten ze een aantal vragen beantwoorden. Iedereen was behoorlijk stellig over het fluitmuziekje dat alleen Liesbeth goed beantwoord zou hebben. En hoe kunnen ze die vraag over die gletsjer fout beantwoorden met de landkaart er bij?

De opdracht in het westerndorpje ging al helemaal nergens over. Waarom zou je als sluipschutter ooit je medekandidaten afschieten? Marit liep weer eens belachelijk overdreven te mollen. Helemaal niets pakken en wel meteen de tegenstander uitschakelen. Zo dom kun je echt niet zijn hoor. Alleen Frits wist hier geld binnen te slepen, wat in de groep meteen tot een ‘jij bent dus niet de mol’ conclusie leidt.

In de laatste opdracht hadden Hadewych en Liesbeth de sleutelposities. Uiteindelijk stuurde Hadewych de groep een verkeerde kant op, en William, die de rest al kon zien gaat nog de verkeerde kant op rennen ook. Het waren Anne-Marie en Tim die als Art als eerste vonden. Liesbeth deed overigens ook nog wel een beetje vaag met dat blauwe en roze huis, maar dat kan ook wat uitvergroot zijn door William.

Waarom bleef het beeld stil staan bij dit tafeltje?

We hebben het al een paar keer gehad over de grote hoeveelheid kruizen die er tussen de opdrachten door in beeld komen. Maar wisten jullie ook al dat de naam Liesbeth ‘Gewijd aan God’ betekent? Vorige week stond er zelfs List (Liesbeth Staats) op een van de kruizen..

We schreven vandaag iets over de knipperende letters in het woord IJsland dat naast de landkaart stond vorige week. Dit maal stond er Spanje, dadelijk maar eens terugkijken of daar ook nog wat in knippert. Uiteindelijk zijn de verdachten deze aflevering Marit en Liesbeth vanwege de westernopdracht. Hadewych en William vanwege de vlaggen-opdracht en Frits en Marit vanwege de quizvragen opdracht. Anne-Marie en Tim zijn het in ieder geval niet. Wat denk jij?

Tags:, , , , ,

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: