Spartacus Blood and Sand – Spartacus wil wraak!

De messen zijn geslepen en de speren zijn weer scherp gemaakt. Spartacus is terug en hij is niet vergeten waar hij het allemaal voor gedaan heeft.

Liam McIntyre

Na het succesvolle eerste seizoen werd hoofdrolspeler Andy Whitfield helaas ernstig ziek. De makers besloten hierop eerst een prequel te maken in afwachting van zijn herstel. Helaas heeft Andy zijn strijd in het echte leven verloren en wordt hij in dit vervolg vervangen door Liam McIntyre.

Het is even wennen aan het nieuwe gezicht van Spartacus. Het scheelt dat Liam behoorlijk wat wegheeft van zijn voorganger. Al moet gezegd worden dat het lijkt alsof Spartacus een zware winter heeft gehad en opeens een stuk minder afgetraind is. Best storend als je voor een doorgewinterde onstuitbare vechtmachine door het leven moet gaan.

McIntyre is niet het enige nieuwe gezicht en dat is in eerste instantie even wennen. Maar gelukkig duurt het niet lang voor de eerste bekende gezichten opduiken. En het moet gezegd worden sommigen daarvan zijn verrassender dan anderen.

Al kan de aflevering –ondanks het bloederige wervelende begin- door de vele nieuwe gezichten in het begin wat minder boeien, word je gaandeweg toch weer in de serie gezogen. De draad wordt opgepikt met veel bloed, sex en geweld. Na een wat minder en rustiger ‘tussenseizoen’ een welkome begroeting. Nu is het afwachten of het McIntyre lukt om enigszins in de buurt te komen van de prestaties van Whitfield. Spartacus heeft voor eenvoudigere taken gestaan.

Spartacus: Blood and Sand op IMDb:

Tags:, , , ,

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: