Royal Marines Mission Afghanistan – Heftig!

Wat is er anders aan deze show vergeleken met Ross Kemp of Bomb Patrol? Vrij weinig, maar dat maakt het niet minder vet. Er wordt geschoten er ontploffen dingen en natuurlijk liggen overal IED’s.

Net als in Ross Kemp Back on the Frontline en Bomb Patrol Afghanistan worden we er van doordrongen hoe belachelijk veel Imrpovised Explosive Devices er liggen rond de basis van de soldaten. Dit belemmert het werk nogal maar geeft ook een voortdurende spanning. Ieder moment kan het gebeuren dat iemand op zo’n ding stappen en in een kistje naar huis mag.

De show wordt gepresenteerd door Chris Terrill en dat is absoluut niet zo’n typisch Ross Kemp figuur. Terrill loopt niet voor de camera te vertellen hoe gevaarlijk het daar wel niet is. Sterker nog; hij komt maar zelden in beeld. Hij laat de beelden gewoon voor zich spreken met af en toe een voice-over.

In het begin van de eerste aflevering lijkt het er even op dat dit maar slappe hap ging worden. Door die IED’s die overal ingegraven zijn is de bewegingsvrijheid maar beperkt en het verplaatsen van manschappen gaat echt heel erg langzaam. Uiteindelijk weten ze toch wat Taliban-baardjes te vinden en poppen ze er van afstand eentje neer. Heel veel meer krijgen we nog niet.

Vooralsnog kan de show niet tippen aan Bomb Patrol en de eerste twee seizoenen echte close combat van Ross Kemp in Afghanistan. Simpelweg gewoon niet zo spectaculair. Als je echter gewoon interesse hebt in opiumvelden, bommenleggers en de Afghaanse provincie Helmut dan is dit een prima show om te kijken. Vergis je niet, dit is best heftig hoor. Maar we zijn meer gewend. Hopelijk krijgen we in de rest van seizoen dus nog net wat meer spektakel.

Tags:, , , ,

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: