Blade 2012 – Zo maken Japanners vampiers dood

Ken je Blade nog? Die kale gast met dat zwaard, brilletje en die Mike Tyson tribal in z’n face. Half mens, half vampier. Snijdt bloedzuigers doormidden als hobby. Die ja. Die is terug, in de vorm van een Japanse anime-serie.

Blade komt oorspronkelijk natuurlijk uit de Marvel comicbooks maar het grote publiek kent ‘m uit de populaire filmreeks. In Japan nemen ze daar geen genoegen mee, dit moet natuurlijk op een kenmerkende rauwe duistere manier geanimeerd worden. Dat wil zeggen met een metal-muziekje in de intro, vuurballen bij iedere dode vampier, allerlei vage wezens en belachelijke moves.

Het duurde even voordat de show ook in Engels uitgebracht werd, sinds twee weken is het eindelijk zo ver. We hebben geen idee hoe het verhaal in de comics ging maar vergeleken met de films zijn er wel wat verschillen. Alles speelt zich af in Japan en er is meer ruimte voor andere verhalen op de achtergrond.

Op het einde van de aflevering neemt Blade het altijd op tegen een andere machtige vampier die transformeert in een of ander vaag wezen zoals in Underworld altijd gebeurt. Maar wat er ook gebeurt op een gegeven moment gaat Blade in slowmotion en hakt ie de tegenstander in twee stukken.

Afgezien daarvan is het weer een hele spannende animatieserie, zoals we dat gewend zijn bij shows van Japanse bodem. Als je daar van houdt is dit absoluut een aanrader.

*

Blade 2012 op IMDb:

Tags:, , , ,

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: