Bering Sea Gold – Daar gaan we weer..

Nou ze hebben weer een stel malloten gevonden hoor. In de typische Discovery stijl van ‘we hebben één succes dus we maken er nog tien van’; een nieuwe goudzoekers show! Dit maal onder het wateroppervlak.

Dat valt nauwelijks 'zoeken' meer te noemen

We begrijpen eigenlijk niet goed waarom Discovery dit keer op keer doet. Succes met een survivalshow, en kijk hoeveel er nu zijn. Succes met een realityshow over custom voertuigen, meteen heel de dag niks anders. Succes met een krabvissers show, dus vissen we op alles dat eetbaar is. Succes met een show over vliegtuigen in Alaska, hoppa meteen nog eentje dan. Succes met Gold Rush Alaska, dus nog maar iets over goudzoeken. En ga zo maar door.

Waarom voelen ze bij Discovery zo de drang om alles met een overkill kapot te maken? Bij deze show was de enige gedachte “goudzoekers doen het goed in de kijkcijfers, op wat voor manieren graven ze nog meer goud op?” Al snel kwamen ze uit bij een stel mafkezen die met zelfgebouwde vlotten in de ondiepe zee naar goud gaan zoeken. Het merendeel van de goudkoortspatiëntjes heeft al gefaald nog voor het seizoen begonnen is. De een bouwt een boot die lek is, de ander sloopt z’n boot bij het te water laten en op de derde boot zitten Tokkies.

De meeste boten hebben een duiker die omlaag gaat om met een grote stofzuiger het zand van de bodem naar boven te pompen. Er is ook een vlot met een gewone graafmachine aan boord om in de bodem van de zee te graven. Enige probleem is dat de aandrijving van de boot niet werkt. Maar wat doet zo iemand met goudkoorts dan? Gewoon varen natuurlijk, met de graafmachine als peddel. Iedereen ziet aankomen dat die boot stuurloos in het water komt te liggen en dat gebeurt dus ook. Heel spectaculair en onverwacht allemaal. Not!

Toch weet laatstgenoemde boot op een of andere manier flink wat goud binnen te halen. Dat doet je alleen maar afvragen wat iemand met gezond verstand wel niet zou kunnen verdienen daar. Op zich is deze show nog best te verteren, maar hierna willen we geen goudzoekers meer zien. Als de fantasieloze mensen bij Discovery dan toch denken dat goud werkt op tv, ga dan goudmijnen oprollen in de Amazone, spektakel gegarandeerd. Of mogen we een nieuw onderwerp kiezen voor de volgende tien shows? Dan zeggen we ‘badmeesters’, want dingen met water werkt.

*

Bering Sea Gold op IMDb:

Tags:, , , , , ,

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: