Flikken Maastricht – Corruptie corruptie

Eerder deze week werden we getrakteerd op Flikken Maastricht telefilm ‘De Overloper’. De show is maar een maandje weg geweest en met deze aflevering van anderhalf uur wordt het gat gedicht tussen seizoen vijf en het komende zesde seizoen.

-> Bekijk hier (alleen deze week!) de Flikken Maastricht telefilm  ‘De Overloper’ terug op Uitzending Gemist

Floris Wolfs, gespeeld door Victor Reinier, zat in de bajes voor het stelen van miljoenen euro’s aan overheidsgeld, maar door een zogenoemde vormfout komt hij al snel weer vrij. Lang kan hij niet genieten van zijn vrijheid want hij is een stel zware criminelen flink wat geld verschuldigd. Onder bedreiging koopt hij zijn schuld af met zijn aandeel in een grote kunstroof. Al snel loopt alles behoorlijk uit de hand en komt Wolfs van de ene benarde situatie in de andere.

Zijn oud-collega Eva van Dongen, die nog wel gewoon een brave politieagente is, kan het niet verkroppen dat de corrupte oud-agent zomaar weer op straat staat. Ze blijft hem in de gaten houden en al snel zit ze op het spoort van de criminele bende. Dan sluit Eva zich aan bij een landelijke opsporingseenheid die zich bezighoudt met een onderzoek naar de gevaarlijke bende én een saboteur bij het OM. Het net rond Wolfs lijkt zich te sluiten. Maar het had allemaal zo een aflevering van Wie is de Mol? kunnen zijn. Niets is wat het lijkt en iedereen blijkt zo corrupt als wat. En Wolfs is nog gewoon een agentje, dat zagen we een beetje aankomen.

Wolfs en van Dongen bundelen de krachten om de corruptie te bestrijden en als dat dan uiteindelijk lukt; bam, nog meer corruptie. Die zagen we dan weer niet aankomen. In deze special krijgen we spannende achtervolgingen, vuurgevechten en heel wat onvoorspelbare wendingen in het verhaal. Daarmee bewijzen ze wederom dat dit veruit de beste Nederlandse politieserie van dit moment is. Alleen een happy end was wel leuk geweest.

Tags:, , , , , ,

een reactie op “Flikken Maastricht – Corruptie corruptie”

  1. Koen Bokhorst (@KoenBokhorst) 29 januari 2012 bij 22:45 #

    Geweldige telefilm! Doordat er meer geld beschikbaar was voor deze telefilm “De Overloper” hebben de regisseur en producent er een geweldig product van kunnen maken. Het verhaal was misschien een beetje ingewikkeld voor de kijkers die niet bekend zijn met Flikken Maastricht en de serie in het verleden niet hebben gevolgd. Alle onbekende puzzelstukjes uit het vorige seizoen werden in deze telefilm gevonden en in het licht gehouden. Alle stukje vielen prima op hun plaats. “De Overloper” is een goede overgang van het vorige seizoen naar het begin van het nieuwe seizoen. Complimenten aan de crew van Flikken Maastricht en speciale aandacht voor Pieter van Rijn (regisseur), Angela Schrijver (Eva van Dongen) en Victor Reinier (Floris Wolfs).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: