Shipping Wars – Extreme verhuisklussen

Waar vinden ze al die vage onbekende beroepen voor realityshows toch? Hier hebben we er weer zo een. De show draait om een stel freelancers met allemaal een flinke aanhanger achter hun auto. Daarmee vervoeren ze alles wat los en vast zit, zolang het maar betaalt.

We volgen een aantal oude rotten en een stel groentjes. De een met een grote vrachtwagen, de ander met alleen een aanhanger. Ze hangen allemaal rond op een of andere website waar ze tegen elkaar bieden. Wie een bepaald object voor het minste geld kan vervoeren krijgt de klus. Die objecten, dat kan echt van alles zijn.

Geen een klus die voorbij komt is hetzelfde, je ziet opdrachten voorbij komen variërend van auto’s, motoren, boten, legertanks en een helikopter tot opgefokte stieren, plastic poppen en antieke zooi. Het beste deel aan de show is de haat en nijd tussen de ervaren ‘shippers’ en de rookies. Iedere dag plaatst de website op een bepaalde tijd een paar grote veilingen waarbij we iedereen tegelijkertijd achter de computer zien zitten.

Eigenlijk zou dit een hele saaie show geweest zijn, zij het niet dat ze veel verschillende typetjes volgen. De een neemt z’n vrouw mee naar z’n werk, de ander z’n kat. Er zit overigens ook een chick bij. Ze zijn met genoeg man om ons alleen maar de boeiendste klusjes te hoeven laten zien. Qua niveau is de show gelijk aan dat van die tientallen andere curiosa programma’s. Gelukkig hebben ze hier wel een eigen draai aangegeven.

*

Shipping Wars op IMDb:

Tags:, , , ,

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: