World’s Toughest Trucker – Een race voor £100.000

Acht truckers uit zes landen nemen het tegen elkaar op in een realityshow. Het doel? Zo snel mogelijk in duo’s met de truck van A naar B, maar dan wel over gevaarlijke wegen verspreid over de hele wereld. Met een lading die natuurlijk intact moet blijven.

Drie Amerikanen, een Schot, een Engelsman, een Canadees, een Australiër en man uit Sri Lanka. Ze kennen elkaar niet maar ze zijn allemaal geselecteerd als goede vrachtwagenchauffeurs. Ze worden opgedeeld in duo’s en krijgen een vrachtwagen mee. Iedere aflevering een andere locatie, andere truck en andere vracht. De uiteindelijke winnaar krijgt maarliefst £100.000.

Er wordt gewerkt met een puntensysteem. Wie de snelste tijd en een intacte vracht heeft krijgt de meeste punten. Wie het langzaamst is of de meeste schade aan de vracht heeft krijgt de minste punten. Na twee aflevering wordt het duo met de minste punten naar huis gestuurd. In de eerste twee etappes zijn ze in Australië. Eerst moeten ze vee vervoeren, daarna moeten ze een compleet huis naar de Aboriginals brengen. Vanaf de derde aflevering moeten ze in Brazilië aan de bak.

Niet alle truckers kunnen het even goed met elkaar vinden, en al helemaal niet als je ze dagenlang bij elkaar in een cabine zet. Vooral de Amerikanen weten zich weer behoorlijk opgefokt te gedragen. De wegen waarover de chauffeurs moeten rijden zijn zoals de titel doet voorspellen ‘tough’ en vanaf de tweede aflevering komen de vrachtwagens ook van tijd tot tijd in de problemen.

Maar het grootste spektakel tot dusver komt gewoon stomtoevallig op het pad van de chauffeurs. We zijn krap tien minuten bezig met de eerste aflevering en opeens stuit een van de teams op een auto-ongeluk. Een terreinwagen ligt op z’n dak in de berm met de passagiers er nog in. De deelnemers die toevallig langskomen bellen de hulpdiensten, springen uit hun truck en helpen de inzittenden uit de auto. Dat geeft dus wel even een goed beeld van hoe gevaarlijk die wegen echt zijn.

Nu verwacht je natuurlijk, mede door de drie Amerikaanse deelnemers, dat het een Amerikaanse show is, maar dit komt uit Engeland. Echt waar. Wordt uitgezonden op Channel 5, die van Ice Road Truckers en zo. Maar dit is wel een stuk beter, veel gevarieerder. De kandidaten zijn bloedfanatiek en er kan zo veel mis gaan dat het onmogelijk is te voorspellen wie er gaat winnen. Doe hier ook maar op tv.

Tags:, , , , ,

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: