Safari Vet School – Echt een vette stage

Vijftien Engelse dierenartsen in opleiding worden op het vliegtuig naar Zuid-Afrika gezet. Ze zijn gewend om kleine huiskatten open te snijden maar mogen daar het mes zetten in wilde leeuwen en andere beesten. Onder begeleiding van een paar echte pro’s natuurlijk.

De studenten komen van scholen uit heel Engeland en het is de eerste keer dat ze aan de slag gaan met dieren van dit formaat. In de eerste aflevering mogen ze nog een beetje buiten spelen in het wildreservaat. Ze hoeven alleen maar even op verdoofde antilopen en zebra te springen en ze in een trailer te stoppen, klaar is kees.

Vanaf de tweede aflevering wordt het pas echt Vet. Dan vangen ze een leeuw en die snijden ze dan open en dan dauwen ze er een grote plastic brillenkoker in. Of zoiets dan. De volgende dag gaan ze met de hele groep tientallen zebra’s vangen in een fuik en met tasers. Nog niet Vet genoeg? In de derde uitzending vangen ze wat neushoorns die met powertools bewerkt moeten worden. Volgende aflevering krijgen we iets met giraffes maar zonder powertools.

Alle actie is behoorlijk goed in beeld gebracht. Dit is het vermelden waard omdat er nogal wat onvoorspelbare momenten zijn. Je werkt immers met wilde dieren. Je krijgt ook een goed beeld van hoe de leerlingen dit allemaal ervaren. De een trekt wit weg wanneer een leeuw opengesneden wordt, de ander doet een vreugdedans als ze bloed bij een neushoorn heeft afgetapt.

De show is leerzaam en heeft veel spannende en indrukwekkende momenten. De jongeren zorgen van tijd tot tijd ook voor wat luchtig vermaak. Het is ook goed dat er geen enkel competitief element in de show zit, dat houdt het allemaal heel gezellig. Eigenlijk willen wij nu ook dierenarts worden. Vet!

Tags:, , , , , ,

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: