Mr. D – De D staat voor dombo

Als Jerry Duncan aan de slag gaat als fulltime leraar op een Amerikaanse highschool wil hij koste wat kost populair worden. Niet alleen bij de leerlingen, die hem Mr. D mogen noemen maar ook bij de leraren. Het enige probleem; hij heeft de ballen verstand van lesgeven en de sociale vaardigheden van een

Je kent ze wel, van die volwassen mannen die denken dat ze cool zijn maar dat helemaal niet zijn. Van die leraren die opeens iets met het woord ‘kicken’ gebruiken alsof we in 1990 zijn blijven hangen. Types die nog trots laten horen welke nieuwe polyfone ringtone ze ingesteld hebben op hun Nokia 3310. Mr. D is er zo een.

Hoe Mr. D ooit aangenomen is als leraar is ons onduidelijk. Die vent kan echt geen les geven. Hij is meer bezig met aardig gevonden worden en daarbij leert hij de studenten complete bullshit. Omdat hij ook door de leraren aardig geliked wil worden meldt hij zich telkens aan voor ieder kutbaantje dat er te krijgen is. Zo wordt hij in de eerste aflevering coach van een team basketballende kneusjes en gaat hij in de tweede aflevering mee vasten voor een goed doel.

Natuurlijk faalt hij in alles en het is maar de vraag of hij ooit beter wordt. Het zou leuk zijn om te zien hoe hij ooit daadwerkelijk een goede leraar en een populaire kerel wordt. Vooralsnog blijft het allemaal vrij voorspel. De show is zo nu en dan wel komisch, omdat Mr. D zó slecht met mensen om kan gaan dat dat nog wel eens grappige situaties oplevert.

Het is ook leuk dat de show zo herkenbaar is. Iedereen kent van die types als Mr. D, maar als hij alleen maar blijft falen raken we snel uitgekeken. Hij moet zo nu en dan ook dingen goed aanpakken om een beetje sympathie te kweken. Niemand wil de hele tijd naar een loser kijken. Of er zouden nog andere boeiende personages in het verhaal moeten zitten, maar dat is ook niet het geval. We missen de happy-endings, en de vooruitgang die de hoofdpersoon boekt. Dit moet echt snel beter worden willen we blijven kijken.

Mr. D op IMDb:

Tags:, , , , ,

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: