BlackBoxTV – De engste show op Youtube

Is er niks op tv, of zit je oma Nederland in Beweging te kijken? Gelukkig is er altijd nog YouTube. Wij laten je zien dat hier heel wat meer te ontdekken valt dan je denkt.

Deze week: BlackBoxTV

Ben je een echte horrorliefhebber? Ga dan eens achter de computer zitten in plaats van de tv. De horrorcontent op YouTube groeit met de dag, en is vaak een stuk beter dan al die vampierenseries op tv.

Een van de meest succesvolle kanalen op dit gebied tot nu toe is BlackBoxTV. Het bestaat inmiddels ongeveer een jaar en heeft nu al ruim 344.000 abonnees. De bedenker, Tony E. Valenzuela, gebruikt in zijn filmpjes de genres horror, thriller en sci-fi door elkaar. Dit maakt de eindes van zijn filmpjes vaak onvoorspelbaar, omdat je van tevoren nooit precies weet in welke hoek je de twist moet zoeken. Zijn het geesten, zombies of toch gewoon de buren die het hoofdpersonage lastigvallen?

De filmpjes van BlackBoxTV doen door de montage denken aan moderne horrorfilms als The Ring of Paranormal Activity. Meestal speelt er een bekende YouTuber in die iets vreemds meemaakt, zoals Onision die een indringer ontdekt in huis, of iJustine die er achter komt dat ze allang dood is.

Soms zijn de filmpjes ook gebaseerd op legendes of waargebeurde verhalen. Vaak zijn dit de meest interessante. Zo vertelt ‘The Believer’ het verhaal van een meisje dat met haar vriend een ketting koopt in Mexico. In de dagen die erop volgen hoort ze stemmen en wordt ze langzaam gek. Waar dat door komt moet je zelf maar zien. Hoe dan ook, de ‘waargebeurde’ verhalen zijn gewoon cool.

Ook leuk zijn de ‘BlackBox Paranormal’ filmpjes. Hierin gaan de makers van BlackBoxTV naar allerlei ‘haunted’ plaatsen, zoals een oud schip waarvan gezegd wordt dat het er spookt, en een huis waar een familie bruut vermoord is. Het verhalen achter deze plaatsen zijn wel interessant, maar helaas is het altijd maar de vraag in hoeverre deze filmpjes (en de reactie van de makers op wat er gebeurt) in scène zijn gezet.

Liefhebbers van horror en thriller kunnen in elk geval hun hart ophalen bij BlackBoxTV. Ook voor fans van CSI is het trouwens de moeite waard. Valenzuela heeft namelijk aangekondigd binnenkort een nieuwe serie op het kanaal te beginnen, waar ook CSI-bedenker Anthony E. Zuiker bij betrokken is. Wij zijn benieuwd!

*

*

Tags:, , , , , , ,

een reactie op “BlackBoxTV – De engste show op Youtube”

  1. Henk van de Tillaard 27 januari 2012 bij 16:15 #

    Beter dan al die troep die ze op tv durven voor te schotelen. Ode aan YouTube

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: