Mobbed – Dit is je aller grootste nachtmerrie

Dit is het soort show waarvoor je eigenlijk altijd een cyanide-pil op zak wil hebben. Met z’n allen één iemand er in luizen met het aller aller ergste dat je je maar voor kunt stellen; een focking flashmob. Maar het wordt nog heel veel erger.

Stel je even voor dat je een vrouw bent, je gaat mee met je vriend naar een restaurantje. Daar komt een veel knapper meisje in sletterige outfit met je vriend flirten en ze blijkt hem al langer te kennen. Ze is verbaasd dat hij een vriendin heeft en komt een paar minuten later een drankje in zijn gezicht gooien. Seconden later staan er agenten aan je tafeltje en nemen je vriend mee. Je barst in huilen uit. En dan zo net wanneer je je tranen opgedroogd hebt; flashmob!

Maar wacht, na de flashmob komt natuurlijk een boodschap. Wat is het ergste dat je op zo’n moment kan overkomen? Juist een huwelijksaanzoek. Aan het einde van de georganiseerde chaos staat je vriend te wachten met een microfoon. Te midden van honderden mensen vraagt hij je ten huwelijk. Nu lezen er een paar mensen mee die op dit punt nog denken, ja romantisch toch? Nou, lees vooral verder.

Je weet hoe dat gaat, je bezwijkt onder de druk van camera’s en honderden juichende mensen en geeft een vinger. Je zegt ja. Op dat moment komen je beste vriendinnen tevoorschijn en bam; nog een flashmob! Tijdens de chaos trekt iemand je een bruidsjurk aan. De chaos verdwijnt en iemand rolt een loper uit naar het altaar. Wacht even. Wat de fack gebeurt er. Nu meteen?!

“Zijn mijn ouders er” roept je terwijl je naar het altaar gesleept wordt. Ja je ouders zijn er en is ook een ambtenaar van de burgerlijke stand en er zijn honderden figuranten. Vanaf nu kun je niet meer terug, nee zeggen gaat je op dit moment echt niet meer lukken. Laten we er maar van uit gaan dat de dame in kwestie geen spijt krijgt van haar jawoord. Maar wat de fack! Wat nou als je niet wilt? Gaat je niet lukken. Stil zitten en geschoren worden, zo doen ze dat.

En wie presenteert deze horroshow? Howie Mandell, die gast die zijn collega’s bij America’s Got Talent uitlegde dat hij de trends op Twitter in de gaten hield. Dan had hij ook moeten weten hoe achterhaald flashmobs al weer zijn. Deze show kan in één woord samengevat worden; groepsdruk.

Tags:, , , , ,

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: