Alcatraz – Verdwenen criminelen komen terug

Alcatraz is tegenwoordig een toeristische trekpleister, maar vroeger was het thuis voor honderden zware criminelen. Toen de gevangenis in 1963 haar deuren sloot zijn alle gevangenen overgeplaatst, althans dat is wat er in de boeken staat. Wat er precies met ze gebeurd is weten we niet, maar ze zijn terug. Springlevend.

Gevangenen die al tientallen jaren dood hadden moeten zijn lopen opeens weer vrolijk rond en gaan gewoon verder waar ze gebleven waren. Zo komt er eentje te voorschijn die random mensen dood loopt te sniperen en een gast die meteen twee agenten neer knalt. Waarom? Geen idee.

Agente Rebecca Madsen begrijpt er ook geen reet van maar ze probeert de criminelen wel weer te vangen. Daarbij krijgt ze hulp van Diego, een dikke striptekenaar die afgestudeerd is op een onderzoek naar Alcatraz. Hij weet alles over de gevangenen en het personeel en zorgt voor alle info die ze nodig heeft om de boeven op te sporen.

Dat gevangenen opsporen gedoe doet overigens behoorlijk denken aan de supervette serie Breakout Kings. De rest is wel allemaal origineel. In de eerste dubbele aflevering wordt nog maar heel weinig duidelijk over het hoe en waarom de criminelen opeens terugkomen. Wel zien we hoe de FBI agent ze meeneemt naar een bunker in het bos waar het celblok uit Alcatraz nagebouwd is. En het is duidelijk dat die FBI agent al heel lang wist dat de gevangenen vroeg of laat terug zouden komen. Behoorlijk mysterieus dus allemaal en we hebben echt geen idee hoe dit verhaal gaat lopen, maar dat is nou juist vet.

De show is onvoorspelbaar, spannend en origineel. Er zit van tijd tot tijd wat stevige actie en ook een heel klein beetje humor in. De acteurs zijn geloofwaardig en de puzzels die ze oplossen zijn goed doordacht. Als ze het mysterieuze verhaal niet gaan verkloten wordt dit echt een topserie.

Alcatraz op IMDb:

Tags:, , , ,

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: