The Finder – Zoek en gij zult vinden

Kun jij je sleutels en je telefoon ook nooit vinden? Ben je auto wel eens kwijt op het parkeerterrein van de ikea of je fiets in de stalling bij het station? Dat overkomt The Finder nou nooit. Walter Sherman is zijn naam. Wat je ook zoekt, hij kan het vinden.

Walter is een beetje zoals Arkady Balagan uit Endgame en Shawn Spencer uit Psych. Met een goed oog voor detail en de gave om verbanden te leggen die niemand anders ziet kan hij alles terugvinden. Voorwerpen, personenen, wat dan ook, zolang je maar betaalt. Hij heeft wat eigenaardige trekjes maar dat schijnt ook zo te horen bij dit soort shows en maakt het geheel wat luchtiger.

Helemaal nieuw is zoiets dus niet, en het is een spin off van Bones waar de man in seizoen zes al voorbij kwam, maar ze hebben er wel weer een eigen draai aan gegeven en dit heel goed uitgewerkt. Natuurlijk kan Walter rekenen op steun en toeverlaat van zijn vrienden; een vrouwelijke US Marshall en een groot kaal bodybuilderstype. Ook woont er nog een jong blond zigeunermeisje in de buurt wier reclasseringsambtenaar regelmatig een kijkje komt nemen.

De personages worden sterk neergezet en na de eerste aflevering weten we precies waar we aan toe zijn. De rode draad in de serie zal waarschijnlijk vooral over het zigeunermeisje Willa gaan, die gespeeld wordt door de nog compleet onbekende Maddie Hasson. Maar ook de grote zoektocht naar een vermiste piloot kan nog een staartje krijgen. Hoe dan ook was dit een hele leuke eerste aflevering met een aantal supercoole momenten, als ze dat volhouden wordt dit waarschijnlijk een van onze favorieten.

The Finder op IMDb:

Tags:, ,

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: