Napoleon Dynamite – Animatie zonder inhoud

Met Napoleon Dynamite voegt Fox weer een nieuwe show toe aan de wekelijkse animatie-avond die in de volksmond ook wel Animation Domination genoemd wordt. De serie is natuurlijk afgeleid van de film Napoleon Dynamite want die naam kon geen toeval zijn.

Napoleon is een jonge gast van een jaar of zestien. Hij heeft een oudere broer met wie hij altijd ruzie heeft en samen wonen ze bij hun oma. Verder is er nog een domme oom en hele rits aan typetjes op school. Er zijn wel flink wat verschillen met de film maar het schijnt dat de originele cast uit de film ook hiervoor de stemmen in heeft gesproken.

Het grootste verschil met de film is dat deze show totaal geen inhoud heeft. Zo wordt Napoleon in de eerste aflevering een soort superman zodra hij een of andere vaag goedje tegen puisten op zijn gezicht smeert. Hij wordt vervolgens uitgenodigd om mee strijden in een ondergrondse fightclub en moet het uiteindelijk opnemen tegen zijn broer. In de tweede aflevering worden alle leerlingen uit z’n klas als liefdeskoppels aan elkaar gematcht en moet hij uiteindelijk een meisje redden van een of andere ceremonie.

Van de animaties hoeft de serie het ook niet te hebben. Een beetje zoals in King of the Hill, gewoon heel erg basic allemaal. De show is niet echt grappig want het zijn vooral idiote situaties zonder goeie punchlines. De personages zijn allemaal dom en irritant en er zit niet één likeable type in de show. Vorige week hebben ze Allen Gregory officieel gecancelled. Dit gaat ook niet lang duren.

Napoleon Dynamite op IMDb:

Tags:, , , , ,

een reactie op “Napoleon Dynamite – Animatie zonder inhoud”

  1. Niels Vandormael 18 januari 2012 bij 13:11 #

    Wij hebben er gisteren nog best hard om zitten lachen. Het is zo gortdroog dat ik het wel weer kon waarderen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: