Wat Als? – Antwoord op domme vragen

Wat als bouwvakkers vrouwen waren? Wat als sprookjes niet bestonden? Wat als scheidsrechters badmeesters waren? Wat als alles dat we als normaal beschouwen opeens niet meer zo vanzelfsprekend is? Dat is het uitgangspunt van de comedyshow Wat Als? Geïmporteerd uit België van de makers van Benidorm Bastards.

In de eerste aflevering van een half uur worden er dertien sketches doorheen gejaagd. Geen gelul tussendoor en ook niet echt een rode draad door het geheel. Het enige verband tussen de scènes is dat er bijna alleen dingen gebeuren die min of meer het tegenovergestelde zijn van wat we gewend zijn. Als er geen hamers bestonden zou de rechter zijn tafel doorzagen om orde in de zaal te krijgen. En als vluchten leuk zou zijn hoorde je groepszang uit zeecontainers komen.

Natuurlijk vindt niet iedereen alle sketches grappig maar ze komen in zo’n hoog tempo voorbij dat je niet lang hoeft te wachten op iets dat je wel leuk vindt. Het enige wat je niet moet doen bij deze show is nadenken. Zodra je uit je zombiemodus komt ga je meedenken over antwoorden op de ‘wat als’ vragen en dan voldoet de sketch al snel niet meer aan de verwachtingen. En je gaat je natuurlijk afvragen hoe ze bij bepaalde belachelijke vragen gekomen zijn.

Het was misschien toch leuker geweest als ze de Wat als? vragen bijvoorbeeld gesteld hadden naar aanleiding van actuele nieuwsonderwerpen. Dan begrijp je als kijker in ieder geval waarom je bepaalde sketches op je bord krijgt. Nu lijkt het een beetje alsof de brainstormsessies tien keer vetter waren dan het eindresultaat. Kan nog wel een beetje beter dus.

Tags:, , , , , ,

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: