Redemption Inc. – Wedstrijd voor criminelen

Tien ex-gedetineerden krijgen een tweede kans. In een The Apprentice achtige show strijden ze tegen elkaar om het geld en mentorschap van een rijke investeerder. Van bankovervallers tot oplichters, iedereen mag mee doen.

De criminelen met een zakelijk idee zijn uitgekozen om mee te doen aan de show. De Donald Trump of Lord Sugar van deze show is Kevin O’Leary die natuurlijk ook weer twee hulpjes heeft die de boel in de gaten moeten houden. Een van de twee heeft zelf ook in de bak gezeten en weet dus wat voor vlees hij in de kuip heeft.

Iedere aflevering moeten de ex-gevangenen nieuwe opdrachten uitvoeren. In de eerste uitzending moeten ze in een autogarage werken. In twee dagen tijd weten ze drie auto’s te verneuken en lopen de spanningen al snel hoog op. Uiteindelijk krijgen we een vrij typische boardroom sessie waarbij iemand mag kiezen tussen een nieuwe garderobe, fiets en een paar cursussen of in de race blijven.

Je vraagt je tijdens het kijken af waarom uitgerekend veroordeelde criminelen kans maken op een investering van een ton. Dat riekt een beetje naar belonen. Wij vinden niet echt dat deze mensen bevoorrecht dienen te worden ten opzichte van mensen die heel hun leven buiten de gevangenis zijn gebleven. Maar aan de andere kant is het natuurlijk een inspirerende show voor anderen ex-gedetineerden.

Al met al levert het best aardig tv op, niet veel slechter dan The Apprentice, waar alleen de Celebrity edities nog boeiend zijn. We zijn opzich wel benieuwd naar de volgende aflevering, dat is een goed teken toch?

Tags:, , , , , ,

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: