First Week In – Nieuw in de gevangenis

Wat gebeurt er zodra je Amerika in de bak komt? First Week In geeft antwoord op die vraag. Iedere aflevering volgen ze een aantal nieuwe gevangenen die nog in afwachting zijn van hun proces. Ze komen binnen als bikkels maar binnen zeven dagen zitten ze allemaal te janken. Letterlijk.

We zien in de eerste aflevering drie verschillenden mannen de gevangenis binnen komen. De eerste is opgepakt voor pimping, de tweede voor een geweldsdelict en de derde voor kidnap en verkrachting. Ze ontkennen natuurlijk allemaal maar dat het vage types zijn is duidelijk. Uiteindelijk gaan ze ook verhaaltjes verdraaien en komen ze niet opdagen op hun proces en zo.

Maar goed ze komen dus voor het eerst in de gevangenis, waar ze tussen andere gevangenen gaan leven. Ze moeten wat domme vragen beantwoorden en het oranje uniformpje aan. Daarna krijgen ze een cel toegewezen en voor de rest mogen ze het zelf uitzoeken. Je ziet de mannen een beetje bellen met familie en naar belangrijke gesprekken gaan en zo maar verder wordt het niet echt spannend.

We hebben wat dat betreft veel betere shows over het gevangenisleven gezien. Als je van plan bent om in Amerika in de bak terecht te komen heeft het misschien zin om deze serie te kijken ter voorbereiding. Wij willen iets spannenders, Toughest Prisons of zo. Dit is gewoon een emotionele ‘zorg dat je niet in jilla komt’ show. Next!

Tags:, , ,

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: