House Of Lies – Geniale cynische comedy

Een Californication achtige serie over het bankierswereldje, zo kunnen we de show misschien het beste omschrijven. We zien hoe een stel losbandige management consultants hun zakken vult door bankiers te helpen hun zakken te vullen. Marty geeft ons een spoedcursus.

Eigenlijk wilde hij en zijn team de standaard verkooptrucjes gebruiken maar de klant, een bankdirecteur, is niet snel impressed. Nou dan regel je toch gewoon een etentje met een van de bestuursleden en neem je daar een stripper mee naartoe. Terwijl jij de geheime informatie los peutert doet je stripper het op het toilet met de vrouw van het bestuurslid. En als de man daar vervolgens boos om wordt geef je hem gewoon een kopstoot.

Nee het valt allemaal niet mee, en het gaat ook niet allemaal zo als gepland. Concurreren tegen het bedrijf van je ex-vrouw, een zoontje hebben dat een vrouwenrol in de schoolmusical wil spelen en het altijd op moeten nemen voor precies die mensen waar duizenden mensen wereldwijd in hippiekampen tegen aan het occupyen zijn. Maar aan de andere kant, de mannen én vrouw zijn stinkend rijk en kunnen op kosten van de klant naar stripclubs en dure restaurants.

De show bevat in de eerste aflevering al een aantal geniale momenten. Het moment waarop het directielid ontdekt dat zijn vrouw het met de stripper gedaan heeft en hoe Marty het directielid uiteindelijk snitcht bij zijn baas bijvoorbeeld. Marty is een echte player en slaat in de eerste aflevering meteen drie verschillende vrouwen aan de haak. En zit ook nog achter zijn blonde collega aan..

Ze zijn doen ook nog een beetje creatief met het camerawerk. Marty heeft af en toe van die Malcolm in The Middle momentjes waarbij hij naar de camera kijkt en wat uitleg geeft. Soms wordt de omgeving daarbij stilgezet, soms loopt de achtergrond gewoon door. Misschien voor sommige kijkers een beetje over de top, maar wij vinden het wel cool in de show. De situaties zijn natuurlijk belachelijk en onrealistisch maar dat maakt het er niet minder grappig op. Wij kunnen hier de donkere humor wel van inzien.

*

House Of Lies op IMDb:

Tags:, , , , ,

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: