Caged – MTV reality show over MMA-vechters

Caged is een typische MTV realityshow. Met jongeren met ambities, mensen die weg willen uit het kutdorp waar ze wonen en tieners met kinderen. Oh en Mixed Martial Arts. Niet onbelangrijk, het draait allemaal om een stel amateur MMA-vechters.

We volgen het dagelijkse leven van een aantal jongeren in een klein stadje genaamd Minden in Louisiana. De stad heeft ruim 13.000 inwoners, wat vergelijkbaar is met het waddeneiland Texel. En wat doet zo’n stadje dan op zaterdagavond? Kooivechten. Als er dan van tijd tot tijd een paar wedstrijdjes gevochten worden in de MMA-kooi rukt het hele stadje uit.

Daniel, Wes en Matt zijn drie amateur MMA-vechters. We zien het dagelijkse leven van de jongens en zien hoe ze zich voorbereiden op hun gevechten. Aan het eind van de aflevering gaat het los. Keiharde gevechten met met mensen die echt alles geven omdat de hele stad zit te kijken. Er zijn natuurlijk winnaars en verliezers. En een van die gasten wordt echt goed K.O. gehoekt.

Maar dan is er ook nog Jessica a.k.a. Red. Een roodharige chick die nog naar school gaat om zuster te worden. Maar ondertussen zit ze met een kind dat ze overgehouden heeft aan een relatie met kooivechter Wes. Er kijken natuurlijk ook vrouwen naar MTV en dat hele Teenage Mom ding werkt wel schijnbaar. Wij krijgen altijd een beetje buikpijn van naïeve meisjes die veel te jong een kind nemen van een klootzak maar goed, kooivechten!

Gat in de markt aangezien UFC vooralsnog een dikke vette monopolie op het MMA-genre had. Het heeft alles wat andere succesvolle realityshows op MTV had. Mensen die sympathie bij de kijker kweken en mensen om op te haten. Een mannelijk onderwerp en wat drama bijverhalen. Er wordt gezopen, gevochten en serieus gepraat. Dit gaat gegarandeerd ook weer een hit worden.

Caged op IMDb:

Tags:, , , , , ,

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: