Back From The Dead – Historische veldslagen

Geschiedenisles aan de hand van oude botten. In deze show kijken we terug naar diverse soorten vechtersbazen uit de geschiedenis. Er zijn wat oude lijken opgegraven en aan de hand van de bizarre verwondingen wordt een beeld geschetst van gruwelijke veldslagen.

Zo nemen we in de eerste aflevering een kijkje in de geschiedenis van de Engelse Royal Navy. Er worden wat lijken opgegraven en deze worden geanalyseerd en aangevuld met informatie uit oude dagboeken. Er worden delen van de veldslagen worden nagespeeld en met computers geanimeerd om de show wat kleur te geven.

Er komen een paar interessante conclusies uit het onderzoek. Zo waren er kinderen en een Amerikaan onder de bemanning en zien we hoe verwondingen destijds behandeld werden. Leuke informatie, maar iemand die zich verdiept heeft in het onderwerp weet dat natuurlijk allemaal al lang.

Deze eerste aflevering kwam al een paar maanden geleden op tv. Inmiddels zijn ook de volgende twee afleveringen uit; kruisvaarders en samurai’s. Ook daarvoor geldt dat als je ook maar iets van het onderwerp af weet de rest voorspelbaar is.

Veel nieuwe informatie brengt de show dus niet. Er zijn shows over historische wapens waar we een stuk meer van geleerd hebben. Desalniettemin is de show duidelijk, gevarieerd en proberen ze het geheel vanuit een originele hoek te benaderen. Uiteindelijk voegt de show helaas niets toe aan de rij met succesvolle shows en daarom haken wij hier af.

Tags:, , , ,

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: