Public Enemies – Vrij of onschuldig?

Eddie heeft tien jaar vastgezeten voor moord op een meisje. Op een dag komt hij vrij en denkt hij eindelijk van het gezeik af te zijn. Al snel komt hij er achter dat hij dan wel uit de gevangenis is, maar nog lang niet van het gezeik af is.

Hij staat nog onder toezicht van reclassering die hem al bij de kleinste overtreding terug kunnen sturen naar de gevangenis. Hij woont verplicht in een soort motel voor criminelen. Hij moet twee keer in de week op gesprek komen. Hij moet diverse soorten groepstherapie bijwonen. Hij mag niet in de wijk van de ouders van zijn slachtoffer komen. En zo zijn er nog wat regels.

Maar Eddie wordt verliefd, verzuimt dit te melden. Komt de ouders van z’n slachtoffer tóch tegen. Raakt in paniek. Raakt z’n vriendinnetje en z’n baan al snel weer kwijt en alsof dat nog niet erg genoeg is claimt hij opeens onschuldig te zijn. Het vrouwtje dat toezicht op hem moet houden weet totaal niet hoe ze met de zaak om moet gaan en gaat in z’n onschuld geloven. Het is wachten tot het kaartenhuis instort.

Er zit echt ongelofelijk veel drama in de driedelige show. Van Eddie zelf, het vrouwtje van de reclassering en de ouders van het slachtoffer. Zo’n beetje alle belangrijke personages gaan janken. Het tempo ligt niet echt hoog maar al snel wil je weten hoe het afloopt en blijf je dus toch verder kijken. Om uiteindelijk helaas een vrij voorspelbaar slot te krijgen. Wel aardig maar werd er niet voor niets in een week tijd doorheen gejaagd.

Public Enemies op IMDb:

Tags:, , , ,

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: